17.2.2019

Nordnet Smart 15 vs. Superrahasto Suomi


En ole aiemmin noista rahastoista oikein välittänyt, mutta Nordnetin julkaistessa syksyllä uudet Smart -rahastot, minuakin alkoi kiinnostaa pienimuotoinen rahastosijoittaminen. Päätin sijoittaa pikkusummat kuukausittain Nordnet Smart 15 ja Nordnet Superrahasto Suomi -rahastoihin.

Nordnet julkaisi siis 3 erilaista Smart rahastoa. Minä valitsin Smart 15 rahaston jossa on tavoitettu riskitaso 15%, osakkeita 75% ja kulut 0,99% vuodessa. Nordnetin sivuilta löytyy rahastoista lisää tietoa. Kulut kuulostavat aika kalliilta, mutta tuote vaikutti niin mielenkiintoiselta, että pakkohan sitä oli päästä kokeilemaan. Joka tuutista toitotetaan 15 euron kuussa riittävän pääsemään sijoittamisessa alkuun. Senpä takia sijoitan nyt 15 euroa kuussa molempiin Nordnet Smart 15 ja Superrahasto Suomi -rahastoihin.

Teen merkinnät satunnaisiin aikoihin kuukausittain. Sitä en tiedä merkataanko rahastot samaan aikaan, sillä Smart rahastojen ilmaantumisessa sijoitustilille kestää kauemmin kuin Superrahasto Suomen. Toisaalta tällä ei ole väliä onko merkkaamisessa muutama päivä eroa, aika nimittäin tasoittaa nuo erot.

Nyt on takana 3kk rahastosijoittamista. Sijoitettuna tulisi siis olla yhteensä 90€, 45€ kummassakin rahastossa. Tämä toki olettaisi etteivät arvot muutu, näin ei kuitenkaan suinkaan ole tilanne. Tällä hetkellä tässä epävirallisessa kisassa on niskan päällä Smart 15 rahasto: omistusteni arvo on 47,19€, 4,87% plussalla. Ei super suomellakaan huonosti ole mennyt, omistusten arvo on 47,00€ ja rahasto on 4,46% plussalla.

Onhan tämä vielä aika nappikauppaa, mutta on kyllä mielenkiintoista nähdä miten tämä kisa etenee kun pääomakin lisääntyy vähitellen


*Avaa tili Nordnetiin niin pääset sijoittamaan Smart rahastoihin ja kuluttomaan Superrahasto SuomeenTämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

8 kommenttia:

 1. Tuopa hyvä vertailu kun isket samaa määrää molempiin. Tyhmän kysymys kuuluukin, missä vaiheessa ne kulut vähennetään smart rahaston tuotossa? ..vai näkyykö se koko ajan ns. reaaliajassa ja on mukana tossa prosentissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka päivä kulut vähenevät automaattisesti arvosta.

   Poista
 2. Nimetön20.2.19

  Onko tietoa sijoittaako Smart salkut tuotot uudestaan samalla tavalla, kuin superrahastot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on poimittu Smart 15 esitteestä: "Jakelukäytäntö: Rahaston tuottoja ei hajauteta, vaan ne
   kerryttävät sijoituksenne arvoa."

   Poista
 3. Nämä Nordnetin uudet, merkintäpalkkioiltaan kuluttomat rahastot ovat itsellä olleet jo hetken "pohdinta"-listalla; toistaiseksi olen Nordnetin kautta pitäytynyt vain suorissa osakeostoissa (salkku 168k€), mutta kieltämättä hajaushyöty ja verohyödyt (kun osingot jäävät sisään karttumaan) kiinnostavat paatunutta kapitalistia. Seuraan mielenkiinnolla!

  VastaaPoista
 4. Nimetön11.6.19

  Miten Smart vs. Superrahasto sijoitukset ovat kehittyneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. päivitän salkku sivulle aina kerran kuussa rahastojenkin arvot. Seuraava päivitys on noin viikon päästä.

   Poista