5.2.2019

Sijoituskatsaus - tammikuu 2019


Taas on kuukausi sijoittamista takana ja on aika tutustua lukuihin. Tutkin kerran kuussa paljonko sain osinkoja, miltä salkku näyttää ja tuliko tehtyä kauppaa. Käyn myös läpi kuukauden sijoitusmietteet.

Sijoitusten kehitys


Sijoitusten arvo 5.2.2019
148 243 €
130 884  € ilman sijoituslainaa

Ihan hyvin nousi sijoitusten arvo tammikuussa. Ollaan jo melkein joulukuun lukemissa, mutta ei ihan kuitenkaan.

 

Osinkotulot

  

 • Altria Group (MO) - $64.80
 • Cisco Systems (CSCO) - $78.21
 • Digital Realty (DLR) - $39.39
 • Iron Mountain (IRM) - $106.93
 • Illinois Tool Works (ITW) - $37.00
 • Kimco Realty (KIM) - $102.48
 • Main Street Capital (MAIN) - $18.33
 • New Residential Investment (NRZ) - $215.00
 • Realty Income (O) - $13.26
 • W.P. Carey (WPC) - $87.55
 • Envestio - 25,44€
 • Mintos - 5,40€
 • Fast Invest -  21,61€

Tässä kuussa sain yhteensä 630,21€ osinkoja ennakonpidätyksen jälkeen. Edellisessä postauksessa lesoilin epäviralliseksi tavoitteekseni tälle vuodelle 7500€. Alku oli ainakin ihan hyvä, katsotaan miten se siitä kehittyy. Aika paljon pitäisi REIT hankintoja tehdä tänä vuonna että pääsisi tavoitteen yli. Mutta paljon niitä uskaltaa ostaa... Reitit ovat tällä hetkellä jo 29% sijoituksistani. Aiemmin asettamani 25% maksimi raja meni hienosti yli. Ehkä olisi sitten aika asettaa uusi ja korkeampi raja.

Osinkoja saatu vuoden 2019 aikana yhteensä 630,21€ ennakonpidätyksen jälkeen.

Vuoden 2018 tammikuussa osinkoja tuli 493,36€. Osingot kasvoivat siis 136,85€ viime vuoteen verrattuna.*Sijoita nyt Nordnet Superrahasto Suomeen täysin kuluitta*

Kuukauden ostot/myynnit


Tammikuussa en ostanut mitään uutta yritystä salkkuuni. Helmikuussa sitten... shoppaillaan :=)

Kuukauden sijoitusmietteet


Kurssit palautuivat aika hienosti. Ainut asia mikä minua siinä kiinnostaa on vipu. Romahduksessa lainoitusarvo laskisi kuin lehmän häntä ja pitäisi jostai kaivaa kuvetta. Mutta mistä? Pitää yrittää pitää lainoitusaste tarpeeksi matalalla. Sellaisessa alle 20 prosentissa. Taas toistetaan samaa kaavaa, mutta kun huomaa osinkovirran kasvavan kuusta toiseen niin markkinan meno ylös ja alas kiinnostaa entistä vähemmän. Tuloja tulee kuitenkin salkkuun jotka voi sitten uudelleensijoittaa, käyttää vaikkapa lomamatkaan tai jopa lyhentää sijoituslainaa jos ihan villiksi ryhtyisi :D

Minkälainen sijoituskuukausi sinulla oli?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

4 kommenttia:

 1. pleksi-5.2.19

  Aika kivasti on salkku ollut palautumaan päin siitä viime syyskuun lopusta jouluun kestäneestä laskusta. Liekö sitten kestävä pomppu? Nyt about puolet siitä dropista (-26 %) on kurottu kiinni. Olen tehnyt pieniä järjestelyitä ja uusia sijoituksia, kun sain muutaman tonnin apurahoja väikkärin valmistumisesta. Lainan suhteen koitan pitää sellaista lukua, että salkku saa tippua 50 % ja lainoitusarvot samalla sen 50 %. Luulisi silloin olevan ihan ok marginaali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa suht turvalliselta tuo marginaalin määrä.

   Poista
 2. Moi! Olen itse pohtinut kulutustavarapuolen lisäämistä omaan salkkuuni, ja siihen liittyen tutkinut P&G:tä. Itse en ole keksinyt mitään akuuttia show-stopperia, miksi se ei olisi kohtuullisen hyvä lisäys osinkosalkkuun. Sinun salkustasi sitä ei löydy, ja kiinnostaisikin, oletko jättänyt sen jostain erityisestä syystä ostamatta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä miettinyt PG:tä pari vuotta sitten, mutta silloin heillä oli menossa niin huono jakso etten sitten ikinä ostanut.

   Poista