11.3.2019

Sijoituskatsaus - helmikuu 2019


Taas on kuukausi sijoittamista takana ja on aika tutustua lukuihin. Tutkin kerran kuussa paljonko sain osinkoja, miltä salkku näyttää ja tuliko tehtyä kauppaa. Käyn myös läpi kuukauden sijoitusmietteet.

Sijoitusten kehitys


Sijoitusten arvo 8.3.2019
161 784 €
25 486 € sijoituslaina
136 298  € salkun arvo ilman sijoituslainaa

Antaa salkun vain pullistua rauhassa, kunhan ei tuo sijoituslaina pullistu samaa tahtia. Tarkoitus olisi hivuttaa sitä pienemmäksi kuusta toiseen.

 

Osinkotulot

  

 • AbbVie Inc. (ABBV) - $97.37
 • Hormel Foods (HRL) - $28.14
 • Main Street Capital (MAIN) - $18.33
 • Realty Income Corp. (O) - $13.53
 • Omega Healthcare Investors (OHI) - $154.44
 • Tanger Factory Outlets (SKT) - $78.75
 • Texas Instruments (TXN) - $38.50
 • AT&T (T) - $73.95
 • Envestio - 26,88€
 • Mintos - 4,12€
 • Fast Invest -  19.87€
 • Bondora Go&Grow - 3,90€

Tässä kuussa sain yhteensä 415,45€ osinkoja ennakonpidätyksen jälkeen.

Osinkoja saatu vuoden 2019 aikana yhteensä 1045,66€ ennakonpidätyksen jälkeen. Tonni rikki 2 kuukauden jälkeen, jes!

Vuoden 2018 helmikuussa osinkoja tuli 260,34€. Osingot kasvoivat siis 155,11€ viime vuoteen verrattuna.*Sijoita nyt Nordnet Superrahasto Suomeen täysin kuluitta*

Kuukauden ostot/myynnit


Helmikuussa salkkuuni löysivät uusina yhtiöinä Plaza Retail Reit, WestRock, Brookfield Property Reit ja EPR Properties. Omega Healthcare investors lähti myyntiin. Taitaapi olla nyt REIT-yhtiöitä sopivalla painotuksella oman salkun tarpeisiin.

Kuukauden sijoitusmietteet

Kauppaa tuli tehtyä turhan paljonkin. Markkinat olivat aika hyvin balanssissa. Tärkein saavutus oli kun sain tulevat brutto-osingot yli 750 euron. Siis 750 euroa kuussa tekemättä mitään? Kyllä kiitos :) Toki pitää verottajallekin lahjoittaa omat almunsa. Kyllähän sitä monet sijoittajat ovat sitä mieltä, että osingot ovat ihan turhia ja lihottavat vain verottajan kukkaroa. Mutta toisaalta, jos ei osakkeita osaa myydä oikeaan aikaan pois niin mitä muita tienauskeinoja sijoittamalla meille tavallisille pulliaisille on?

Minkälainen sijoituskuukausi sinulla oli?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

4 kommenttia:

 1. Nimetön11.3.19

  Hyvältä näyttää osingot kyllä! Voisitko jatkossa laittaa taulokot alkamaan nollasta, niin on helpompi hahmottaa.

  VastaaPoista
 2. Mä saan elämäni ensimmäiset osakkeet tänä keväänä. :) Noihin summiin on vielä matkaa, kun nyt puhutaan muutamista kympeistä (verojen jälkeen), mutta jostain se on aloitettava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä se lähtee liikkeelle, varo ettet jää koukkuun osinkoihin :D

   Poista