10.6.2019

Sijoituskatsaus - toukokuu 2019


Taas on kuukausi sijoittamista takana ja on aika tutustua lukuihin. Tutkin kerran kuussa paljonko sain osinkoja, miltä salkku näyttää ja tuliko tehtyä kauppaa. Käyn myös läpi kuukauden sijoitusmietteet.

Sijoitusten kehitys


Sijoitusten arvo 7.6.2019
166 620 €
23 228 € sijoituslaina
143 392 € salkun arvo ilman sijoituslainaa

Hups, päästin vahingossa lainasumman taas nousemaan, vaikka lupaukseni oli ettei laina nousisi 23 000 euron yli. Jotenkin se oudosti aina tiuppaa kasvamaan.

 

Osinkotulot

  

 • AbbVie Inc. (ABBV) - $97.37
 • EPR Properties (EPR) - $22.13
 • Hormel Foods (HRL) - $28.14
 • Main Street Capital (MAIN) - $18.80
 • Altria (MO) - $90.40
 • Realty Income Corp. (O) - $13.56
 • Plaza Retail Reit (PLZ.UN) - 49.53CAD
 • Texas Instruments (TXN) - $38.50
 • AT&T (T) - $92.82
 • Westrock Company (WRK) - $38.68
 • Envestio - 38,22€
 • Mintos - 3,75€
 • Fast Invest -  16,55€
 • S-osuusmaksun korot - 22€

Tässä kuussa sain yhteensä  443,20 € osinkoja ennakonpidätyksen jälkeen.

Osinkoja saatu vuoden 2019 aikana yhteensä 3398,27€ ennakonpidätyksen jälkeen. Kasassa alkaa olla jo aika messevä potti.

Vuoden 2018 toukokuussa osinkoja tuli 621,01€. Osingot laskivat siis 177,81 € viime vuoteen verrattuna. Sammosta tuo kaikki on kiinni, tänä vuonna osingot tulivat tilille huhtikuussa toukokuun sijaan.*Sijoita nyt Nordnet Superrahasto Suomeen täysin kuluitta*

Kuukauden ostot/myynnit


Nonni, nyt pääsin taas markkinoille! Ostin pienen siivun Lazard LTD nimistä sijoitusyhtiötä. Osinkohistoria oli ihan vakuuttava ja osinkoprosentti näytti 5,5. Bermudaan rekisteröity yhtiö, joten ihan jännä taas nähdä tuleeko osingot tilille ilman ennakonpidätystä ja meneekö sitten ansiotuloverotuksen mukaan

Kuukauden sijoitusmietteet


Volatiliteettia taas riitti markkinoilla. Eipä sillä sinäänsä niin väliä, pitää toki hiukan tarkkailla tuota lainaprosenttia ettei lainan korko nouse. Osingot tulivat taas aika tasaisesti tilille markkinaheilunnata riippumatta.

S-juna on kyllä täysin susi nykyään. Pitänee varmaan tehdä taas lisää säätöjä s-sijoituksiin, eli käytännössä luopua joista osuuskunnista jotka ovat lopettaneet koron maksut. Niitä taitaa taas riittää, katsotaan kesäkuun jälkeen.


Minkälainen sijoituskuukausi sinulla oli?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

8 kommenttia:

 1. Itselläkin salkussa LAZ melko uutena omistuksena, ja tosiaan osingot olivat tulleet ilman ennakonpidätystä 20.5. Nordnetin salkkuun. Itse asiassa tuolloin yhtiö maksoi kahdet osingot, normi kvartaaliosingon ja ilmeisesti vuosittaisen(?) lisäosingon. Mutta verotus näköjään sitten kokonaisuudessaan jälkikäteen.

  Myös S-junan suhteen vähän samat fiilikset, pitänee siirtää nyt aika suuri osa osuuksista johonkin tuottavampaan (eli osinko-osakkeisiin tietty). S-junan hyytyminen ja BN:n taannoinen koronlasku on kyllä vähän syönyt korkotuloja ja omalla kohdalla nostanut osakepainoa, mutta mikäs siinä, kun kokonaisuudessaan passiiviset tulot jatkavat kasvuaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, tärkeintä on passiivisten tulojen nosto.

   Poista
 2. Olen myös miettinyt S-junasta luopumista tai vähintään karsimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh kun maksettiin vähän tänä vuonna s korkoja (ainakin tähän asti). Kun jaksais käydä vaan tiskillä luopumassa lopuista. Hok-elannon toki pidän.

   Poista
 3. Itse omistin Lazardia pari vuotta, mutta luovuin sen jälkeen kun huomasin verolapuista että on mennyt ansiotulona. Muuten olisi ollut ihan mielenkiintoinen lappu holdailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta eikö tuo olisi hyvä tilanne jos ajattelisi elävän vain pääomatuloilla joskus tulevaisuudessa? Veroprosentti ansiotuloille olisi sitten todella matala.

   Poista
  2. Pääomatuloilla eläessä tuo onkin loistava ratkaisu. Tällä hetkellä jokaisesta ansiotulona tienatusta lisäeurosta menee itsellä keskituloisena n. 50 % veroa, joka on melkein tuplat muihin osinkoihin verrattuna. Tämä hidastaa melkoisesti korkoa korolle-ilmiötä, joten ansiotulona verotettavat osingot tulevat itselle ajankohtaiseksi sitten kun on mahdollisuutta vähentää työskentelyä. Sinulla tilanne voi olla toki toinen, koska osakevarallisuutta on jo kertynyt hieman enemmän!

   Poista
  3. Olet oikeassa, on noissa kyllä iso veroprosentti!

   Poista