5.9.2019

Sijoituskatsaus - elokuu 2019, osingot jo 1500e edellä viime vuotta


Taas on kuukausi sijoittamista takana ja on aika tutustua lukuihin. Tutkin kerran kuussa paljonko sain osinkoja, miltä salkku näyttää ja tuliko tehtyä kauppaa. Käyn myös läpi kuukauden sijoitusmietteet.

Sijoitusten kehitys


Sijoitusten arvo 5.9.2019
174 896 €
23 587 € sijoituslaina
151 309 € salkun arvo ilman sijoituslainaa

Osakemarkkinat toimivat aika normaalisti elokuussa. Välillä mentiin ylös ja välillä alas. Ja hokkuspokkus, nyt salkussa on enemmän arvoa kuin edellisessä kuussa :D

 

Osinkotulot

  

 • AbbVie Inc. (ABBV) - $97.37
 • EPR Properties (EPR) - $22.13
 • Hormel Foods (HRL) - $28.14
 • Lazard (LAZ) - $15.04
 • Main Street Capital (MAIN) - $19.27
 • Altria (MO) - $90.40
 • Realty Income Corp. (O) - $13.58
 • Plaza Retail Reit (PLZ.UN) - 49.53CAD
 • Texas Instruments (TXN) - $38.50
 • AT&T (T) - $92.82
 • Westrock Company (WRK) - $38.68
 • Sampo - 96,24€ (Nordean osakkeina)
 • Envestio - 26,79€
 • Mintos - 23,28€
 • Fast Invest -  12,14€

Tässä kuussa sain yhteensä  476,24 € osinkoja ennakonpidätyksen jälkeen.

Osinkoja saatu vuoden 2019 aikana yhteensä 5301,97€ ennakonpidätyksen jälkeen. Viime vuoden vastaavana aikana olin saanut osinkoja 3800,52€ ennakonpidätyksen jälkeen. Olen siis hiukan yli 1500€ edellä viime vuoteen verrattuna.

Vuoden 2018 elokuussa osinkoja tuli 391,82 €. Osingot kasvoivat siis 84,42 € viime vuoteen verrattuna.*Sijoita nyt Nordnet Superrahasto Suomeen täysin kuluitta*

Kuukauden ostot/myynnit


Ostin salkkuun hiukkasen lisää Bank of Nova Scotia -yhtiötä. Tuollainen yksi osto per kuukausi olisi hyvä yrittää ylläpitää. Jos en osta lisää säännöllisesti niin osingot ei kasva niin nopiaan.

Kuukauden sijoitusmietteet


Osinkoja on tullut taas tasaisesti myös elokuussa. Aika samalla lailla kuin keskiarvo kuukausina. Olen kuitenkin nyt tunnistanut selkeät osinko piikit tietyissä kuukausissa: tammi, huhti, heinä ja -lokakuu tuovat näköjään isoimmat osingot. Vaikka se raha mitä saa vuoden aikana on sama, niin olisihan se mukavaa kun raha virtaisi tasaisesti kuusta toiseen. Syyskuu tulee olemaan taas siis sellainen vähän kuin 500 euron välikuukausi odottaessa lokakuun lähes tonnin pottia.

Olen tosiaan sen 1500 euroa edellä osinkokertymääni viime vuodelta. Toisaalta sitten taas ainoastaan 300 euroa erottaa tällä hetkellä koko viime vuoden osingoista. Ja tässä on kuitenkin vielä neljä kuukautta aikaa keräillä osinkoja. Viime vuosi voi tulla ylittymään jopa kahdella tuhannella eurolla. Olisihan se aikamoista. En ole nyt pariin vuoteen laittanut sijoittamiselle mitään tavoitteita, joten on hyvä nähdä kun osinkovirta voi kasvaa myös ilman niitä. Jos tulisi taantuma niin näkisi sitten onko tuo virta oikeasti yhtään kestävällä pohjalla.


Minkälainen sijoituskuukausi sinulla oli?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

2 kommenttia:

 1. Näyttää todella hyvältä saada osinkoja säännöllisenä virtana pitkin vuotta. Ennustettavuus ja tasaisuus tuovat turvaa palkkatulojen vaihtelulta, sekä ovat lähes edellytys eläköitymistä silmällä pitäen.

  Tällä hetkellä sijoitusasunnot antavat minulle mukavaa lisätuloa kuukausittain mutta koen ettei se ole riittävän vakaata tuloa ainoana tulonlähteenä. Sijoitussalkkuni ainoita suoria omistuksia on kotimaisissa osakkeissa, joten osinkojen maksu on keskittynyt vain keväälle.

  Pohdinnassa on vielä olisiko osingot ulos maksava etf vai suorat osakkeet parempi malli itselleni. Kasvuosuudet ovat pois suljettu vaihtoehto koska tarvitsen säännöllisiä tuloja palkkatöiden ollessa tauolla ainakin toistaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi varmaan minunkin järkevää ostaa sijoitusasunto tai pari. Ei vain ole saanut aikaiseksi ja on siksi jäänyt. Jotenkin tämä osakkeiden ostelu luonnistuu vain itseltä niin helposti.

   ETF tuo ainakin helpommin hajautusta.

   Poista