25.9.2019

Voiko luottokorttia vinguttamalla tienata rahaa?


No kyllähän sillä voi. Mitenköhän tämäkin on sitten mahdollista, eikös siinä vain kulu rahaa kun ostelee kortilla? Bonukset ovat ratkaisu kysymykseen. Moni luottokorttiyhtiö bonuksia ostoksista, mutta sitten taas monesti kortissa on ollut joku vuosimaksu tai laskutusmaksu. Bank Norwegian luottokortti on ollut monelle hyvä ratkaisu, minulta löytyy jopa itseltäni sellainen taskusta. Törmäsin kuitenkin toiseenkin mielenkiintoiseen vaihtoehtoon.

Luottokorttia olen käyttänyt kaikkiin perheen ostoksiin jo vuosia. Se on sopinut minulle sillä olen aina vain maksanut laskun ennen eräpäivää ettei korkoa ala kertymään. Kaikille luottokortti ei kuitenkaan sovi ja silloin kannattaa harkita esimerkiksi Visa Electron korttia joka varmistaa aina että tilillä on katetta. Näin ei ole riskiä käyttäjälle saattaa luottokortit aina tappiin ja maksella kalliita korkoja.

Bank Norwegian luottokorttiin olen ollut ihan tyytyväinen. Cashpointseja on tullut keräiltyä myös ihan huolella. Ollaan matkusteltu monet kerrat joko cahspoints pistellä ja oman rahan yhdistelmällä ja kerran cash pointsit ovat riittäneet jopa koko matkaankin. Tuoltahan saa 1 prosentin verran pisteitä 10 000 euroon asti vuodessa. Esimerkkinä 5000 euron vuosiostelu toisi noin 50 euron arvosta cashpointseja. 1 cashpoints=1 NOK~0,10€. Näillä voi sitten maksaa Norwegianin lentoja. Hyvänä puolena on myös ollut käteisnostojen ilmaisuus automaatista ulkomailla ja Suomessa. Toki valuuttamuutos 1,75% täytyy maksaa jos nostat rahoja euroalueen ulkopuolella ja ulkomaanpankki voi veloittaa omia maksujaan.


*Tilaa tästä Bank Norwegian luottokortti ja ala kerryttämään cashpointseja


Todellinen vuosikorko on aika järkyttävä 21,92% vuodessa, mutta kuka sanoi koron kerryttämisen olevan pakollista. Itsellänikin on ollut tuo kortti jo vuosikaudet ja en ole ikinä vielä antanut kortin mennä koron kerryttämiseen asti. Tuo 10 000 on kuitenkin vähän tylsä raja, sillä sen jälkeen saa enää 0,5% cashpointseja ostoksista. Se ei enää kuulosta niin maukkaalta diililtä. Olenkin ajatellut hankkia toisen luottokortin tuohon rinnalle kun näyttäisi kulutus kasvavan perheellisellä siihen malliin ettei tuo 10 000 riitä mihinkään vain yhtä luottokorttia vinguttamalla.


Komplett Bank luottokortti tarjoaa hyvän vastuksenNorjalaiset tulloo ja lujaa! Pois alta mummot ja paapat. Tässä tulee nimittäin Komplett Bank luottokortti. Tutustuin sivuihin huolellisesti ja soitin jopa asiakaspalveluun kahteen otteeseen varmistaakseni pari asiaa. Laitetaas ensin hyvät uutiset ruudulle. Kortissa ei ole vuosimaksua eikä laskutuslisiä. Heiltäkin saa bonuspisteitä, mutta lentojen sijaan bonuspisteitä voi käyttää luottokorttilaskujen maksuun. Tässä ei siis haittaa jos ei keksi mitään lentoa minne mennä. Hyvänä puolena voisi myös mainita kattavan vakuutuspaketin: henkilöllisyysvarkausvakuutus, matka- ja peruutusvakuutus, ostoturvavakuutus tulevat kaikki kortin mukana. Tarkemmat ehdot kannattaa selvittää heidän sivuiltaan.

Hyvänä puolena vois mun mielestä pitää myös 2% bonuspisteitä Mastercard tunnuksella merkityistä nettikaupoista tehdyistä nettiostoista (asiakaspalvelun jampan mielestä lähes kaikilla nettikaupoilla tuo on) ja muista ostoksista sitten tuo 1%. 1 piste vastaa 10 senttiä. Esimerkki: ostan vuodessa 5000 eurolla ruokaa kaupasta tuolla kortilla, saan 500 bonuspistettä joiden arvo on siis 50 euroa. No huonona puolena näitä pisteitä ei pysty tienaamaan kuin maksimissaan 500 bonuspistettä kuussa/2000 bonuspistettä kalenterivuoden aikana.

Tuossa pitäisi kuitenkin vinguttaa korttia jo 20 000 euron edestä vuodessa ilman nettiostoja. Se on jo aika paljon se. Huonoina puolina voi myös mainita todellisen vuosikoron joka on 21,87%. Ei paljoa kannata korkoa tuolla korkotasolla kerryttää. Yksi huono puoli on jos nostat automaatista käteistä ulkomailla tai Suomessa, korko alkaa juosta jo nostopäivästä. Myös laskutus on heikkous, lasku tulee vaan mailiin kun Bank Norwegianilla laskun voi tilata verkkopankkiin. Sen verran alkoi tuo kortti kiinnostamaan, että aion laittaa hakemusta tuonne. Ilmaiset rahat on hyvä ottaa pois kuleksimasta.


*Tilaa tästä Komplet Bankin luottokortti ja ala kerryttämään bonuspisteitä

Yhteenveto korteistaBank Norwegian


 • Korko 21,92%
 • Vuosimaksuton, ei laskutuslisiä
 • Matka- ja peruutusvakuutus sisältyvät korttiin
 • E-laskutus mahdollisuus
 • Pisteitä kertyy 1% ostoista 10 000 euroon asti vuodessa, siitä eteenpäin 0,5%. Norwegian lennoista enemmän pisteitä
 • Ilmaiset automaattinostot ulkomailla ja Suomessa (ei sisällä mahdollisia ulkomaanpankin omia maksuja)
 • Valuutanvaihtokulu 1,75%
 • Kätevä appi josta näkyy kuukauden tapahtumat
 • Cashpointseja voi käyttää vain Norwegianin lentoihinKomplett Bank


 • Korko 21,87%
 • Vuosimaksuton, ei laskutuslisiä
 • Henkilöllisyysvarkausvakuutus, matka- ja peruutusvakuutus, ostoturvavakuutus  sisältyvät korttiin
 • Sähköposti laskutus, ei e-laskutus mahdollisuutta
 • Pisteitä kertyy 2% Mastercard nettiostoista ja 1% muista ostoista. Pisteitä kertyy maksimissaan 500 kuukaudessa ja 2000 kalenterivuoden aikana (50€/200€)
 • Automaattinostot ulkomailla ja Suomessa alkavat kerryttämään korkoa nostopäivästä lähtien (ei sisällä mahdollisia ulkomaanpankin omia maksuja)
 • Valuutanvaihtokulu 1,75%
 • Tapahtumia pitää seurata nettipalvelussa, ei vielä appia
 • Bonuspisteitä voi käyttää luottokorttilaskujen maksuun


Ihan mielenkiintoisia eroja korteista löytyy kun oikein alkoi kaivelemaan. Mitäpä jos käyttäisin BN korttia ulkomailla kun nostaa rahaa seinästä ja muuten Komplett Bankin korttia? Siinähän voisi olla ideaa. Korkoa en kyllä vieläkään ajatellut kerryttää, on sen verran suolaisen hintaista. Pitää vielä miettiä näihin sopivaa taktiikkaa.P.S. Jotta saisit tiedot blogini uusista päivityksistä, muista seurata minua sosiaalisen median eri kanavissa.

Osinkokuningas Twitter
Osinkokuningas Facebook
Osinkokuningas Shareville


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

8 kommenttia:

 1. Koitin hakea komplett bankin luottokorttia testimielessä, mutta kuuluinkin riskiryhmään. En saannut luottokorttia. Varmaan talousasiat pitää olla tosi pielessä, jotta kortin saa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on kyllä ihmeen nihkeitä myöntämään noita kortteja.

   Poista
 2. Nimetön27.9.19

  Kokeilin hakea hakea Komplett Bankin korttia, mutta eivät myöntäneet. Tuloni käsittääkseni yli keskimääräisen, asuntolainaa noin 100k ja pari luottokorttia valmiiksi mm. Norwegianin.

  VastaaPoista
 3. Nimetön28.9.19

  Kuulosti hienolta, mutta sitten tajusin, että luottokorttikuluni ovat vain ~200e kk. Muut kulut ovat kiinteitä laskuja ja lainoja, joita ei voi kortilla maksella. Eli hyötynu 2e kk on niin mitätön, että jätän väliin. Bisnesmatkaajalle kortti on todella hyödyllinen kun saa bonareita firman kuluista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs siinä, joillekin sopii ja joillekin ei.

   Poista
 4. Näitä on hyvä miettiä, mutta sinun tasosilla passiivisilla tuloilla en itse juuri jaksaisi vahdata kortin saldoa ja mahdollisia "sakkokorkoja" muutaman kymmenen euron voittamiseksi. Saman voiton/säästön saavuttaa muuttamalla hieman kulutustottumuksiaan, vaihtamalla Prisman Lidliin tai Skyr-rahkan Ehrmanniin, ilman minkäänlaisia korkopeikkoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ollut pelkoa koroista, maksan laskun aina samalla lailla kuin muutkin maksut :) Tuo Bn kortti on ollut itselle ns ilmaista lisää, jos syö eri ruokaa niin sen huomaa mausta :D

   Poista