30.10.2019

Korkoa korolle laskuri julkaistu!


Money money moooney, moooney. Einstein selitti aikanaan maailman kahdeksannesta ihmeestä nimeltään compounding interest tai härmäläisitten korkoa korolle. Tämä maailmanluokan ihme on tekevä jokaisesta meistä rikkaita, kunhan annamme vain hälle mahdollisuuden ja aikaa kumuloitua.

Pitemmittä puheitta, voit tutustua tekemääni laskuriin täällä. Tuo laskuri on pitänyt tehdä jo vuosikaudet blogiini, mutta laiskuus on vienyt miehestä mehut. Se on muuten vakava sairaus tuo laiskuus. Mutta kerrankin kun otin itseäni sarvista kiinni ja aloin hommiin niin sain myös jotain aikaiseksi. Laskuri toimii hyvin niin desktopilla ja mobbiilissa. Hyvä! Siite sitten vain laskemaan oman elämänsä lukuja.

Mikä tämä ihmeen korkoa korolle -ilmiö sitten on oikein? No simppelisti selittäen idea on se, että sijoittaessasi saamasi tuoton eteenpäin, saat tuottoa sille alunperin laittamallesi pääomalle kuin myös sille aiemmin saamallesi tuotolle. Tässä pieni esimerkki: kuvitteellinen sijoittaja Heini säästää ja sijoittaa 1000 euroa ja saa sijoitukselleen 7% vuosituoton. Hän jättää sijoituksen kumuloitumaan 50-vuodeksi ja tarkistaa sen jälkeen sijoituksensa arvon. Hän on aivan ihmeissään kun hänen pikku tonteroisensa onkin kasvanut jo lähes 38 tuhannen euron arvoiseksi. Korkoa korolle ilmiö on jyllännyt sen verran että alkuperäinen sijoitus on jo lähes 38 kertaistunut. (klikkaa kuva isommaksi)


Mutta toisaalta Heini olisi myös voinut tehdä pienen kertasijoituksen ja sen jälkeen säästää ja sijoittaa palkastaan keskimäärin 200 euroa kuukausittain. Olettaen hänen pystyvän säästämään ja sijoittamaan 50 vuoden ajan niin hänellä olisi jo pitkälti yli milli sijoituksissa! Katos perhana mikä miljunääri.


Suht tehokasta sanoisinko. Tehdään vielä yksi hassu laskuharjoitus. Mites minä? Tehdään maltillinen lasku miten oma salkkuni voisi nousta näillä nykyspekseillä jos oletetaan minun pystyvän sijoittamaan vain saadut osingot ja korkotuotot. Sovitaan, että kompensoin osinkoverot lisärahalla, eli sijoitan siis käytännössä osingot ja osinkoverot. Lasketaan niin että laitan sijoituksen tuotoksi vain tuon salkkuniosinkoprosentin ja ikäänkuin oletetaan salkun kasvavan vuosittain sen verran.Jos olisin elossa yli kaheksankybäsenä ja ihme kävisi etten söisi kuormasta niin olisin näköjään multimiljonääri. Joo katellaa, hauskahan näitä laskuja on toki tehä. Mutta tarkoituksissani olisi nauttia hiukan aiemmin jo työn hedelmistä. Tennistä ja altaalla loikoilua lämpimässä päivät pitkät. Sellaisestako se eläkeaika on tehty?

Kokeile uutta korkoa korolle laskuria ja tee omat eläkelaskelmasi


P.S. Jotta saisit tiedot blogini uusista päivityksistä, muista seurata minua sosiaalisen median eri kanavissa.

Osinkokuningas Twitter
Osinkokuningas Facebook
Osinkokuningas Shareville


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

6 kommenttia:

 1. Laskuriin on lipsahtanut bugi. Jos laittaa tuotto-oletukseksi 0 % niin tapahtuu jotain todella hämärää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vaihdoin tuon kentäs slideriksi ja nyt se alkaa ykkösestä. Onhan noitten slidereitten käytettävyyskin paljon parempi.

   Poista
 2. Nimetön31.10.19

  Uskomatonta!!

  VastaaPoista
 3. Voisiko johonkin näistä laskureista lisätä volatiliteetin vaikutuksen? Hieman ärsyttää seurata "korkoa korolle laskureita", joissa kerrotaan puolitotuutta. Esim. antamasi ensimmäinen esimerkki 15% volaodotuksella palauttaisi mediaanilla n. 18000€ ja 95% tod.näk ~5000€. Nämä ovat kaukana "mainostetusta" 38000€.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Volatiliteetti on arkipäivää osakemarkkinoilla. Ja sisältyy toki tuohon 7 prosentin vuosituotto-odotukseen.

   Poista