3.10.2019

Sijoituskatsaus - syyskuu 2019, osinkosade jatkuu


Taas on kuukausi sijoittamista takana ja on aika tutustua lukuihin. Tutkin kerran kuussa paljonko sain osinkoja, miltä salkku näyttää ja tuliko tehtyä kauppaa. Käyn myös läpi kuukauden sijoitusmietteet.

Sijoitusten kehitys


Sijoitusten arvo 3.10.2019
178 701 €
23 654 € sijoituslaina
155 047 € salkun arvo ilman sijoituslainaa

Voi harmin paikka, katsoin parhaimmillaan salkun arvon olevan jo yli 183 kiloa, siitä tultiin kuitenkin vähän alas. No eipä tuolla niin väliä. Olisihan se 200 k joskus hauska rikkoa, mutta voipi tuohon aika pitkäänkin vielä vierähtää.

 

Osinkotulot

  

 • Blackrock (BLK) - $36.30
 • Canadian Utilities (CU) - 101.87CAD
 • Dominion Resources (D) - $97.26
 • Enbridge (ENB) - 125.46CAD
 • EPR Properties (EPR) - $22.13
 • Home Depot, Inc. (HD) - $36.72
 • Johnson & Johnson (JNJ) - $9.50
 • Kite Realty Group (KRG) - $88.90
 • Main Street Capital (MAIN) - $19.27
 • Realty Income (O) - $13.59
 • Plaza Retail REIT (PLZ.UN) - 49.53CAD
 • Qualcomm (QCOM) - $59.52
 • V.F. Corporation (VFC) - $45.15
 • Envestio - 23,42€
 • Mintos - 26,27€
 • Fast Invest -  11,26€

Tässä kuussa sain yhteensä  534,16€ osinkoja ennakonpidätyksen jälkeen.

Osinkoja saatu vuoden 2019 aikana yhteensä 5836,13€ ennakonpidätyksen jälkeen.

Vuoden 2018 syyskuussa osinkoja tuli 327,36 €. Osingot kasvoivat siis 206,80 € viime vuoteen verrattuna. Ei paha!*Sijoita nyt Nordnet Superrahasto Suomeen täysin kuluitta*

Kuukauden ostot/myynnit


Ostin hiukan lisää salkkuun tässä kuussa yhtiötä nimeltään Lazard (LAZ). Sijoitusyhtiö joka on rekisteröity Bermudalle. Ai niin ja verotus pitäisi mennä ansiotuloverotuksen mukaan, mutta katsotaan nyt aikanaan miten tuo menee. LP yritys tuo ainakin on. Ihan hyvä osingonkasvatushistoria. Kuukausittaiset ostot jatkuvat, hyvä niin. Ja vielä parempi ettei turhia myyntejä tullut tehtyä. Lokakuu voi olla sitten toinen juttu jos Nordea kertoo lisää osinkopolitiikastaan. Olen ostanut Nordean aikanaan osingonkasvattajaksi ja jos he nyt laskevat osinkoaan niin sijoitussuunnitelman mukaan joudun valitettavasti Nordeasta luopumaan. Vielä en ole keksinyt mitä ostaisin tilalle, Muutama eri vaihtoehto mietityttää.

Toisaalta olen miettinyt kuinkahan varmasti osinko laskee, pitäisikö myydä jo hiukan etukäteen ettei joudu taas kasvattamaan vuoden tappioita?

Kuukauden sijoitusmietteet


Osingothan ne on aina osinkosijoittajan mielessä. Hyvä huomata kun ei enää ajattele vain rahaa ja sitä kuinka voisi sijoittaa jokaisen euron niin silti osingot tuppaavat kasvamaan. Vaikka ei enää panostakaan 150% siihen kuinka voisi säästää vielä enemmän. Enpä kyllä tulopuoleenkaan ole pahemmin panostanut, ei sen puoleen. Laiskanpulskeaa menoa on nyt ollut.

5836€ on tänä vuonna jo rullannut osinkoja sisälle ennakonpidätyksen jälkeen, se on ihan hyvin se, viime vuonna olin saanut osinkoja syyskuun loppuun mennessä yli 1700 euroa vähemmän. Itseasiassa syyskuun osingot veivät tämän vuoden osinkokertymän jo muutaman saturaisen koko viime vuoden osinkokertymän yli. Ja jos miettii että on vielä 3kk aikaa niin ihan hyvältä näyttää. Menisikö viime vuosi rikki 2000 eurolla tai jopa yli? Todennäköisesti menee :)

Tärkeää on minulle se, että osinkovirta kasvaisi ns. omalla painollaan joidenkin osakkeiden osingonnostoilla, osinkojen ja korkotulojen uudelleensijoituksella. Näin huonommat ansiotulot eivät haittaisi sijoittamista niin paljoa. Tähän suuntaan ollaan koko ajan menossa kun osinkovirta jatkaa kasvamistaan.

Minkälainen sijoituskuukausi sinulla oli?

Kokeile uutta korkoa korolle laskuria


P.S. Jotta saisit tiedot blogini uusista päivityksistä, muista seurata minua sosiaalisen median eri kanavissa.

Osinkokuningas Twitter
Osinkokuningas Facebook
Osinkokuningas Shareville


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

4 kommenttia:

 1. Nimetön3.10.19

  Aika perus. Salkku teki uudet ATH:t; 412kiloa.
  Osinkoja olen alkanut vähentämään, kun ne ovat verotehottomia.

  VastaaPoista
 2. Mitä kautta ostat osakkeita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on tilit Nordnetissa, Lynxissä ja Degirossa. Toki OP pankillakin olisi varmaan joku sijoitusratkaisu mutta siihen ei ole tullut tutustuttua. Sijoitan yleensä Nordnetin kautta sillä pidän helppoudesta noissa verokuvioissa.

   Poista