19.10.2019

Verokarhu ottaa omansa - jäännösverot maksuun


Verokarhu ottaa omansa. Vai verokarhu vie ja muut vikisee? Verojen makselu on aina ihan iloista puuhaa, mutta tänä vuonna verottaja pääsi yllättämään jäännösveron suuruudella. Pitänee näköjään hiukan säästää loppuvuodesta.

Verottaja muisti verotuspäätöksellä 11.10. joka oli aika lähellä verotuksen päättymispäivää lokakuun lopulla. Tämä kirje oli hyvinkin odotettu sillä en ole ollenkaan hyvä laskemaan etukäteen mahdollista jäännösveroa. Siihen olen toki pyrkinytkin ettei ikinä tulisi mitään palautuksia verottajalta, vaan minä joutuisin maksamaan takaisin ja saisin näin ilmaista lainaa.

No niinhän siinä sitten kävi, että tämä tavoite tuli täyteen. Olen nyt sitten verottajalle rapiat 1200 euroa velkaa. Maksupäivät ovat perinteiseen tyyliin joulu- ja helmikuun alussa. Kiitän valtiota rahojen lainaamisesta mutta harmin paikka kun ne pitäisi nyt myös maksaa takaisin. Jäännösveroa onnistuin taas hankkimaan silpputuloilla, ulkomaan osingoilla ja osakemyynneillä

Seuraavaksi pitäisi sitten taikoa jostain rahaa noihin maksuihin. Tilillä kun sattuu olemaan taas sata euroa. Onhan tämä vähän tällaista "köyhyyslarppausta" aina siirtää kaikki rahat sijoituksiin ja sitten itkeä jälkikäteen kun tilillä ei ole enää yhtään rahaa. Nyyh nyyh. No nyt leuka pois rinnasta ja hommiin!

En ole nyt palkkatöissä vaan isyysvapaalla niin tulotaso ei ole ihan priimaa. Näillä tuloilla ruokitaan kuitenkin 4 suuta kissa mukaan lukien jotenka en usko noita rahoja ihan heti taikovani vielä tässä kuussa. Suunnitelmani on yrittää säästää 300 euroa kuussa noita veromaksuja varten. Loka-, marras-, joulu- ja tammikuun kun jaksaa säästää niin sehän tekee sen 1200 euroa.

Yksi vaihtoehto olisi hakea maksujärjestelyä verottajalta, mutta siinä on ongelmana suuri korko. Muistaakseni korko olisi 7 prosentin luokkaa. Nykyisessä nollakorko ympäristössä tuo korko on aika suuri. Sen verran iso on korko, että mieluummin säästää sen kolmehunttia kuussa.

Sen pituinen se. Toivottavasti loppuvuoden uudet sijoitukset eivät nyt kärsi liikaa tästä pakollisesta veroihin säästämisestä. Voihan se olla ettei riitä sijoituksiin muuta rahaa kun osinko ja korkotulot. Ei kai sekään niin vaarallista ole. Mutta ensi vuosi näyttää vielä huonommalta verojen suhteen. Olen nimittäin nyt myynyt ihan urakalla voitollisia yhtiöitä ja vaihtanut hevosia toisiin. Näistä peliliikkeistä tulee sitten hiukan myöhemmin lisää tekstiä. Mutta seuraa ihmeessä liikkeitäni Sharevillessä jos kiinnostaa, että saadaan vihdoin toi 1000 seuraajan raja rikki!

Oliko verokarhu sinulle tänä vuonna armollinen?

Kokeile uutta korkoa korolle laskuriaP.S. Jotta saisit tiedot blogini uusista päivityksistä, muista seurata minua sosiaalisen median eri kanavissa.

Osinkokuningas Twitter
Osinkokuningas Facebook
Osinkokuningas Shareville


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

2 kommenttia: