28.11.2019

Avasin osakesäästötilin NordnetiinOsakesäästötilistä on ollut paljon puhetta mediassa, mutta kuitenkaan tämä uusi sijoitustili ei ole tavoittanut läheskään kaikkia ihmisiä. Moni kelle olen jutellut sijoittamisesta ei ole kuullutkaan mistään osakesäästötilistä. Toivottavasti tätä nyt rummutetaan mediassa tarpeeksi että ihmiset saavat tietoa uusista sijoittamismahdollisuuksista.

Jos nyt mietitään osakesäästötilin ominaisuuksia, niin aika kattavasti niistä on kertonut jo mm. Nordnet, Downshiftaaja, Osinkoinsinööri ja Omavaraisuushaaste. Mutta peruspiirteissään: maksimissaan 50k saa tallettaa ja vasta nostettaessa maksetaan veroa 30 tai 34% pääomatuloveron mukaan. Onhan siinä sitten vaikka mitä pikku detailia mitä pitää ottaa huomioon, mutta yleisesti homma toimii näin. Ai niin ja se kannattaa muistaa ettei osakesäästötilejä saa olla kuin 1 per henkilö.

Aika hövelillä päällä taidoin olla kun avasin Sijoitus Invest messujen kunniaksi osakesäästötilin Nordnetin pisteellä. Silloin en vielä oikein miettinyt mihin tarkoitukseen tuon tilin avaan, mutta nyt olen hiukan makustellut tilin käyttötarkoitusta. Ensin mietin tilin avausta osinkotarkoituksiin. Mutta sitten aloin miettimään mitä suomalaista yritystä tuonne uskaltaisi ostaa? Ei suomalaiset yritykset ole yhtään tunnettuja osinkojen kasvatuksestaan, pikemminkin osinkojen laskusta.

Sitten mietin myös jenkkiosinkoyhtiöitä. Siinä oltaisiin kuitenkin tuplaveroansassa. Ensin jenkkiosingoista lähtisi 15% ennakonpidätyksenä. Sitten nostat rahat aikanaan pois osakesäästötililtä ja joudut maksamaan päälle vielä 30 tai 34% pääomaveroja voitoista. Höh, ei kuulosta kauhean hyvältä tilanteelta.

Jan Hurrin mielestä osakesäästötili on verotehokas tapa omien säästöjen sähläämiseen. Tämä viittaa siis siihen kun tätä tiliä mainostetaan hyvänä treidaamiseen. Tunnetusti treidaus on monelle hyvä tapa hävitä rahansa hetkessä. Mutta toinen näkökulma on osakesäästötilin olevan hyvä työkalu tällaiselle sivuharrastukselle.

Tästä pienestä aasinsillasta päästäänkin ainoaan tarkoitukseen minkä keksin itselleni osakesäästötilille. Tällä hetkellä minulla on muutama prosentti kokonaissalkusta aika spekulatiivisissa sijoituksissa, vertaislainoissa. Onhan niissä toki aika isot korot juu, mutta riskiäkin on. Ajattelin siirtää osan vertaislainasijoituksista osakesäästötilille ja alkaa spekulantiksi. Tonni pelirahaa, voiko mikään mennä pieleen?

Alkaisin siis puhtaaksi spekulantiksi. Ostan halvalla ja myyn kalliilla. Ei kai mikään voi tässä mennä vikaan? Pari kertaa olen sijoitusurani alkuvaiheessa onnistunutkin tekemään ihan ok prosentuaaliset voitot tällä taktiikalla. Sain lähes sata pinnaa tuottoa Teslalla kun ostin sitä halvalla ja myin kalliilla. Samaten ExOne 3d printteriyhtiö oli ihan voitollista kauppaa. Tästä on kuitenkin aikaa ja sen jälkeen olen keskittynyt osinkoihin.

Treidaaminen nousumarkkinassa taitaa olla helpompaa kuin laskumarkkinassa. Toivotaan siis suotuisia tuulia uudelle harrastukselle!

Nordnet laittoi ihan hyvän tarjouksen peliin osakesäästötilin avaajille, jos avaa tilin 31.12.2019 mennessä:


 • Käyt kauppaa osakesäästötilillä 1.1.–31.3.2020 hinnastomme parhaalla tasolla 1: 0,06 % min. 3 €/toimeksianto Helsingin pörssissä. 
 • Euroopan parhaaksi palkitun, riippumattoman osakeanalyysipalvelu Inderesin Premium-palvelu on maksutta käytössäsi 1.12.2019–29.2.2020. 
 • Saat kuukaudeksi maksutta pääsyn Sijoittaja.fi:n upouusiin osakesäästötilimallisalkkuihin. 
 • Lisäksi saat maksuttoman videoverkkokurssin, jonka avulla pääset tehokkaasti vauhtiin osakesäästötilisijoituksiesi kanssa.
Valistunut kuluttaja tekee kuitenkin hintojen vertailua myös muihin välittäjiin nähden. Danske tarjoaa kanssa aika halvat kulut ja Nordealle oli tuo 1% välityskulut. OP taas julkaisee osakesäästötilinsä vasta loppuvuonna, mitä todellakin ihmettelen. Ihmeellisen hidasta touhua ainakin mun mielestä. Kaikki halukkaat on varmaan jo kerinneet tilin avaamaan vasta kun OP löntystelee apajille...

Olisin voinut avata osakesäästötilin Danskeen, mutta yritän keskittää nyt asiointia yhteen putiikkiin joten valitsin Nordnetin.
P.S. Jotta saisit tiedot blogini uusista päivityksistä, muista seurata minua sosiaalisen median eri kanavissa.

Osinkokuningas Twitter
Osinkokuningas Facebook
Osinkokuningas Shareville


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

4 kommenttia:

 1. Osakeinsinööri olisikin voinut olla parempi nimi, niin erottuisi paremmin muista osinkoxxx -bloggaajista :D Kiitoksia maininnasta! :)

  VastaaPoista
 2. Avaan osakesäästötilin Nordeaan ja siitä tulee itselleni "pelitili". Varsinaiset tilit ovat 100% osinkotilejä, jotka tekevät työtään hitaasti mutta varmasti, osakesäästötilillä ajattelin alkaa treidata firmoilla, joihin en muuten koskisi tikullakaan. Yritän hakea volatiileja yhtiöitä ja saada alkupääoman nousu-uralle. Viime päivät olen opiskellut kultaa, hopeaa, uraania, terästä jne. ja hakenut syklin pohjalla olevia firmoja tai muuten vaan firmoja, joilla on potentiaalia, mutta mr. Market ei niistä juuri nyt välitä jne.
  Tavoite on tietenkin moninkertaistaa alkupääoma ja aika ajoin nostaa varoja ulos ja sijoittaa ne osinkosalkkuihin.
  Osinkosalkut on viilattu sillä tavalla, että 36 yritykseen kosketaan myyntimielessä vain isojen negatiivisten osinkoon vaikuttavien uutisten tiimoilta, joten pitää keksiä jotain tekemistä tähän rinnalle. Laskeskelin, että pelaamiseen tuo osakesäästötili soveltuu oikein hyvin, en halua sekoittaa tätä harrastusta noihin vakavamielisempiin sijoituksiin !

  VastaaPoista