7.11.2019

Monethera yrityslaina-alusta arvostelu


Eri yrityslaina-alustoihin hajauttaminen jatkuu. Tällä kertaa on vuorossa Monethera, joka muistuttaa hyvinkin paljon verrokkejaan.

Päivitys 29.3.2020: Saattaapi tämäkin palvelu olla scämmi, telegram ryhmässä t.me/monethera_actiongroup on keskustelua aiheesta.

Päivitys 5.2.2020: Minulla ei ole enää Monetherassa rahaa kiinni ja vertaislainamarkkinoilla on sen verran tuulista etten enää aioa Monetheraa mainostaa tässä blogissa. Buy back toimintokin on suljettu ainakin nyt kuukauden ajaksi.

Monethera on perustettu yksityisenä rahastona 2017, mutta vuoden 2019 kesäkuussa avautui joukkorahoitus markkinapaikka. Tämäkin fintech firma on yllätys yllätys, Baltiasta, tarkalleen ottaen Virosta. Minimisijoitussumma on 50 euroa ja minimitalletussumma on 100 euroa, joten aika pienellä pääsee alkuun. Lainan korot ovat tyyliin 15-21%. Monetheralla on buy back palvelu, lainoja voi myydä takaisin yleensä 5-10% palkkiolla.

Heillä on myös buy back takuupalvelu, jossa Monethera maksaa ensin takaisin 35% lainasummasta ja 65% perintätoimien jälkeen. He rahoittavat projektista viimeiset 20%, korkoa saa koko ajalta vaikka projekti ei saavuttaisi määräaikaan mennessä vaadittavaa 80%.

Mielestäni näissä eri alustoissa kuten tämä Monethera, Envestio, Crowdestor ja Kuetzal on vain pieniä eroja. Sitä en osaa sanoa ollenkaan mikä on paras/luotettavin. Joitain pieniä nyanssi eroja on palveluiden välillä. Jatkan samalla suunnitelmalla kuin aikaisemminkin. Sijoitan ainoastaan suurimman koron omaaviin kohteisiin, sillä lainakohteiden laadukkuutta on vaikea arvioida. Riskinhallinnaksi riittää minulle pieni allokaatio näihin vertaislainoihin kokonaissalkusta.

On täällä Monetherallakin ihan mielenkiintoisia kohteita. (klikkaa kuvaa isommaksi)

Ihan mielelläänhän näihin sijoittaa ainakin jotain murusia salkusta. Sopii hyvin siihen spekulatiiviseen osioon. Raportointi toimii hyvin ja nettisivut ovat aika selkeät.Uudella tekemälläni korkoa korolle -laskurilla on hauska pelleillä luvuilla. Katotaas täysin utopistinen ajatus, että saataisiin Monetherasta 14% nettotuottoa vuosittain 10 vuoden ajan ja sijoitettaisiin 10 000 euroa tuonne kerralla. 10 vuoden päästä rahaa olisi yli nelinkertainen määrä! Heh heh, ihan hauskaa laskea eri skenaarioita, mutta tuskin kovinkaan totuudenmukaista.
Mikäs siinä, onhan näitä erilaisia palveluita aina ihan hauska kokeilla. Kokeillaan nyt sitten tätäkin tässä sivussa. Mutta riskiä on, kuten korkotaso kertoopi!

*Päivitys 14.1.2020 Olen vähentänyt vertaislainaussijoituksiani entisestään. Tällä hetkellä minulla ei ole Monetherassa sijoituksia. Sijoitan rahat mieluummin REIT:hin.P.S. Jotta saisit tiedot blogini uusista päivityksistä, muista seurata minua sosiaalisen median eri kanavissa.

Osinkokuningas Twitter
Osinkokuningas Facebook
Osinkokuningas Shareville


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

2 kommenttia:

 1. Nimetön10.12.19

  Hei, Miten hoidat tälläisestä yhtiöstä saatujen osinkojen ilmoittamisen verottajalle? Kysyypi noobi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tulkinnut tuon niin että tuo on ulkomailta saatua korkotuloa. Omavero nettisivulla voi sitten ilmoittaa kaikki tulot. https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/omaisuus/velat_ja_korot/ulkomailta_saadut_korkotulo/

   Poista