2.12.2019

Sijoituskatsaus - marraskuu 2019


Taas on kuukausi sijoittamista takana ja on aika tutustua lukuihin. Tutkin kerran kuussa paljonko sain osinkoja, miltä salkku näyttää ja tuliko tehtyä kauppaa. Käyn myös läpi kuukauden sijoitusmietteet.

Sijoitusten kehitys


Sijoitusten arvo 2.12.2019
188 632 €
23 459 € sijoituslaina
165 173 € salkun arvo ilman sijoituslainaa

Huh, lainaa sain onneksi muutamalla satasella pienennettyä vähentämällä vertaislainapositioita. Ne eivät ole omassa sijoitussuunnitelmassa pääosassa.

 

Osinko- ja korkotulot

   

 • AbbVie Inc. (ABBV) - $107.00
 • EPR Properties (EPR) - $22.13
 • Hormel Foods (HRL) - $28.14
 • Lazard (LAZ) - $116.09
 • Main Street Capital (MAIN) - $19.27
 • New Residential Investment (NRZ) - $215.00
 • Plaza Retail Reit (PLZ.UN) - 49.53CAD
 • Tanger Factory Outlet Centers (SKT) - $150.88
 • Texas Instruments (TXN) - $45.00
 • AT&T (T) - $92.82
 • Envestio - 0,83€
 • Monethera - 8,73€
 • Crowdestor - 40,00€
 • Mintos - 17,45€
 • Fast Invest -  0,36€

Tässä kuussa sain yhteensä 721,88  osinkoja ja korkotuloja ennakonpidätyksen jälkeen.

Osinko- ja korkotuloja saatu vuoden 2019 aikana yhteensä 7345,06€ ennakonpidätyksen jälkeen.

Vuoden 2018 marraskuussa osinko- ja korkotuloja tuli 424,07 €. Tulot kasvoivat siis 297,81 € viime vuoteen verrattuna. Halusin saada tänä vuonna vähintään 2000€ enemmän osinkoja kuin viime vuonna. Nyt se on varmaa, tavoite tulee menemään rikki! Sain viime vuonna osinkoja ja korkotuloja yhteensä 5607€, joten ei tässä ole kuin noin 250€ enää matkaa siihen että saisin 2000€ enemmän. Tuon saa joulukuussa vaikka päällään seisoen! Osinkojen kasvuvauhti on ollut vähintäänkin tyydyttävää tänä vuonna!*Aloita osinkosijoittaminen ja avaa ilmainen arvo-osuustili Nordnetiin

Kuukauden ostot/myynnit


Marraskuun aikana tein pari kauppaa joista osasta taisi tulla mainittua jo edellisessä katsauksessa:

Ostot

EPR
BNS

Myynnit

WRK
PLZ.UN


Kuukauden sijoitusmietteet


En ole laittanut rahoja markkinoille vaan olen keskittynyt tarkasti sijoituslainan maksuun sen jälkeen kuin Nordnet ilmoitti kiristävänsä superluoton ehtoja. Tämä savotta jatkuu vielä aika pitkään. Vielä pitäisi maksaa toinen puolikas verojäännöstä, ensi vuoden vakuutusmaksut ja sekalaista sälää. Tässä tilanteessa lisäsijoitusten tekeminen ei ole järkevää vaan lainojen maksu. Uutta rahaa sijoituksiin pääsee todennäköisesti laittamaan alkuvuodesta.

Toki 15€ tulee laitettua kuukausittain Superrahasto Suomeen ja Smart 15 rahastoihin kumpaankin. Tämä lähinnä sen takia kun haluan nähdä olisiko minusta indeksisijoittajaksi. Kiinnostaa myös miten tuo kohtuullisen uusi Smart 15 pärjää Nordnetin suosituinta rahastoa eli tuota supersuomea vastaan. Smart 15 sisältö on ihan eri kuin supersuomessa, mutta haluan verrata niitä sen takia koska haluan nähdä olisiko Smart 15 ideaa korvata tuo supersuomi. Sillä moni sijoittaja sijoittaa ainoastaan supersuomeen, mutta mitä jos sen korvaisi Smart 15 rahastolla mikä tuo paljon enemmän hajautusta. Pitänee tehdä tekstiä kun ovat pian olleet vuoden salkussani.

Minkälainen sijoituskuukausi sinulla oli?


Kokeile korkoa korolle laskuria ja laske sijoittamisen numerosi auki!


P.S. Jotta saisit tiedot blogini uusista päivityksistä, muista seurata minua sosiaalisen median eri kanavissa.

Osinkokuningas Twitter
Osinkokuningas Facebook
Osinkokuningas Shareville


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti