15.1.2020

Indeksi voitettu vuonna 2019


Nyt kun vuosi 2019 on paketissa niin voisi tutkia mitä tuli saavutettua sijoittamisen ja ylipäätään elämän saralla. Joka vuonna tuntuu tulevan uusia yllätyksiä eteen mihin ei ole varautunut etukäteen. Sehän se on se joka tekeekin elämästä niin mielenkiintoista. Aika tylsäähän siitä tulisi jos kaikki tapahtumat tietäisi etukäteen.

Aloitetaan vertaamalla 2018 ja 2019 vuosien salkun arvoja, sijoituslainaa, osinkoja ennakonpidätysten jälkeen ja sijoituksiin laitettuja euroja. Tilanne 4.1.2020:

2018 136 769€, 2019 183 210€ salkun arvo vuoden lopussa. +46 441€

2018 15 712€, 2019 19 741€ sijoituslaina vuoden lopussa. +4029€

2018 120 857€, 2019 163 469€ salkun arvo ilman sijoituslainaa vuoden lopussa. +42 612€

2018 5607€, 2019 7941€ osingot vuoden lopussa ennakonpidätyksen jälkeen. +2334€

2018 17609€, 2019 6075€ laitettu omaa rahaa sijoituksiin.-11 534€

Nordnetissa oleva pääsalkku jossa lähes kaikki osakkeeni on pääsi vuonna 2019 37,77 prosentin tuottoon. Verrataan nyt vaikka tuottoa Nasdaq Composite indeksiin joka päätyi 35,2 prosenttia plussalle. Voiko olla mahdollista, että kerrankin voitin indeksin? Siltä vaikuttaisi. Osinkosijoittajalle tällä ei kuitenkaan ole oikein mitään väliä.

Salkun arvo on kasvanut yllättävän paljon. Markkina on ollut mukavassa nosteessa. Nosteessa on ollut myös sijoituslaina. Nyt taso alkaa olla tällä erää sopiva. Se pitää pysyä alle 20 tonnin. Osinkotulot olivat mahtavassa nousussa! Kuukaudessa lähes 200€ lisää osinkoja ennakonpidätyksen jälkeen. Ihan mukava palkankorotus. Nostin vuonna 2019 5850 euroa opintolainaa joka hupeni sijoituksiin. En siis saanut juuri yhtään omaa rahaa laitettua sijoituksiin, mutta sain edes osinkotulot uudelleensijoitettua.

Lapsen hoitoa, opintoja ja opintovapaata, viikon loma etelässä, isyysvapaata, töissä muutama viikko ja sieltä hoitovapaalle 2020 tammikuusta. Olihan sitä vaikka mitä vuonna 2019. Ainakin tuo vuosi todisti minulle sen, ettei käteiskassaa kannata päästää liian pieneksi. Eikä sijoituslainaa liian suureksi. Tämä kaikki liittyy varmaan siihen, että sijoittelen vieläkin samalla tavalla kuin ollessani töissä ja silloin sain sen yli tuhat euroa helposti säästöön palkasta. Toisin kuin nyt. No tosiaan, käteisvaroja olen nyt alkanut kasvattamaan ja tilanne on muuttunut sadasta eurosta yli tuhanteen euroon. Vielä on matkaa kuitenkin sopivaan tilanteeseen.

Ei se viime vuosi nyt ihan susi ollut sijoitustenkaan osalta. Oli silti jälkikäteen yllättävää miten vähän pystyi lopulta laittamaan sijoituksiin rahaa. Aika paljonhan se tienaamisesta riippuu. Vuosi 2019 oli ensimmäinen kun näki miten lapsi vaikuttaa kulutukseen. En ole tehnyt sen tarkempaa kuluseurantaa lapseen liittyvistä kuluista. Mutta Lidl lasku näyttäisi kasvaneen kuin myös ravintolalaskut. Ravintolassa on tullut kyllä käytyä paljon enemmän lounailla kuin aiemmin kun ei aina "jaksa" kokata ruokaa. Onhan noita muita kulujakin lapsella toki kuten vaatteet, varusteet, lääkkeet, terveysvakuutus.

Syitä miksi en enää julkaise mitään meno/tuloseurantaa on aika monitahoinen. Ensinnäkin meillä on puoliyhteinen talous avovaimon kanssa joten suurinosa tuloistani tulee hänen palkastaan. Toinen asia on menojen erittelyn vaikeus, mitkä ovat yhteisiä menoja ja mitkä omia. Näin olen nähnyt paremmaksi vaihtoehdoksi käsitellä vain sijoituksiani tässä blogissa.

Salkussa kävin taas kerran turhan paljon kauppaa ja niistä sitten verottaja muistuttaa kivoilla mätkyillä vuoden lopussa taas. Let your profits run olisi mulle hyvä tavote! Jäis verottajaki nuolemaan näppejään. Vertaislainapositioita olen pienennellyt tarkoituksella, olen siirtänyt rahoja sijoituslainojen maksuun. Mielenkiintoisia uutisia on myös tupsahdellut Kuetzal yhtiöstä, tuohon en kyllä kerinnyt sijoittamaan.

Tennistä tekis taas mieli pelata enemmän kun ois varaa. Yritän nyt pelata niin että käyn 1,5h ryhmätunnilla ja sitten 1h kaverin kanssa pelailua viikossa. Näin saa kulut pidettyä siinä parin sadan euron tuntumassa kuussa. Kuinkahan kauan tämä uuden harrastuksen into kestää? Nyt nimittäin haaveilen joskus olevan niin paljon rahaa että voisi pelailla ihan rajattomasti... Rahamäärä olisi kuitenkin aika järkyttävä mitä tuo vaatisi. Saa vielä hetken säästellä :)

Seuraavassa tekstissä aion sitten käydä läpi tavoitteita vuodelle 2020.


*Moi-mobiili -liittymällä olen saanut pidettyä puhelinlaskuni keskimäärin alle 8 eurossa kuussa. Aloita puhelinlaskuissa säästäminen tästä


P.S. Jotta saisit tiedot blogini uusista päivityksistä, muista seurata minua sosiaalisen median eri kanavissa.

Osinkokuningas Twitter
Osinkokuningas Facebook
Osinkokuningas Shareville


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti