6.1.2020

Sijoituskatsaus - joulukuu 2019


Taas on kuukausi sijoittamista takana ja on aika tutustua lukuihin. Tutkin kerran kuussa paljonko sain osinkoja, miltä salkku näyttää ja tuliko tehtyä kauppaa. Käyn myös läpi kuukauden sijoitusmietteet.

Sijoitusten kehitys


Sijoitusten arvo 4.1.2020
183 210 €
19 741 € sijoituslaina
163 469 € salkun arvo ilman sijoituslainaa

Salkun arvo oli laskussa sillä tein myyntiä sijoituslainojen maksun takia. Alkaa olla sijoituslaina jo sopivalla tasolla. Tarkoituksena pitää tuo alle 20 tuhannessa eurossa.

 

Osinko- ja korkotulot

   

 • Blackrock (BLK) - $36.30
 • Canadian Utilities (CU) - 101.87CAD
 • Dominion Resources (D) - $97.26
 • Enbridge (ENB) - 285.61CAD
 • EPR Properties (EPR) - $59.25
 • Home Depot, Inc. (HD) - $36.72
 • Main Street Capital (MAIN) - $19.27
 • Qualcomm (QCOM) - $59.52
 • Simon Property Group (SPG) - $69.30
 • V.F. Corporation (VFC) - $50.40
 • Envestio - 0,79€
 • Monethera - 17,54€
 • Crowdestor - 0€
 • Mintos - 11,41€

Tässä kuussa sain yhteensä 596,88  osinkoja ja korkotuloja ennakonpidätyksen jälkeen.

Osinko- ja korkotuloja saatu vuoden 2019 aikana yhteensä 7941,94€ ennakonpidätyksen jälkeen.

Vuoden 2018 joulukuussa osinko- ja korkotuloja tuli 501,34 €. Tulot kasvoivat siis 95,54 € viime vuoteen verrattuna. Vakuuttavaa kasvua taas! Vertaislainatulot ovat pienentyneet ihan tarkoituksella. Olen siirtänyt rahaa pois vertaislainoista sijoituslainan maksuun. Crowdestorilla on myöskin pitkiä 2-vuoden lainoja joissa korkoa aletaan maksaa vasta ensi vuoden lopulla. Katsotaan sitten mitä sieltä tulee takaisin, jos tulee.


Kuukauden ostot/myynnit


Joulukuun aikana tein muutaman osakekaupan. Kaikki näistä myydyistä osakkeista on ostettu takaisin jo tammikuun alussa, paitsi tuo HRL jonka myin sijoituslainojen maksua varten:


Myynnit

BNS
BPR
EPR
HRL

Ostot

BNS
BPR
EPR


Kuukauden sijoitusmietteet


Tylsää kun ei pääse ostamaan mitään uutta osaketta. Oma vika kun olen päästänyt hätävararahaston liian pieneksi ja sijoituslainan liian isoksi. Sen siitä saa kun elelee liiaksi velalla. Tässä on muuten sijoitusuran ensimmäinen kerta kun myyn jotain osaketta pysyvästi enkä sijoitakaan heti rahoja lisävelan kera markkinoille. Toivottavasti tällaista ei tule koettua liian useasti. Kyllä optimi tilanne olisi se ettei salkkuun olisi pakko kajota missään tilanteessa. Parempi olisi että pystyisi aina vaan lisäämään pääomaa salkkuun. Tästä syystä hätävararahastoa tulee nyt kartutettua.

Mutta ei hätää, näillä näkymin tammikuussa pääsee jo ostamaan jotain osaketta. Joko lisäilemään tai ostamaan kokonaan uusi positio. Olen vähän pyöritellyt mielessä sellaista kuin IIPR joka on REIT. Myös BIP ja BEP yleishyödylliset yhtiöt ovat mielessä. BIP ja BEP on LP -yhtiöitä.

Minkälainen sijoituskuukausi sinulla oli?


Avaa maksuton arvo-osuustili ja osakesäästötili Nordnetiin
 • Vuoden välittäjä 2019
 • Maksuton arvo-osuustili, osakesäästötili ja pörssiosakkeiden säilytys
 • Supersuositut superrahastot vain Nordnetistä
 • Sijoituslainaa pienellä korolla
Lue tästä lisää


P.S. Jotta saisit tiedot blogini uusista päivityksistä, muista seurata minua sosiaalisen median eri kanavissa.

Osinkokuningas Twitter
Osinkokuningas Facebook
Osinkokuningas Shareville


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

4 kommenttia:

 1. Varsin onnistuneita osakepoimintoja ollut viitaten salkun kehitykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kerrankin näin päin. Yleensä olen jäänyt indeksille, mutta kerrankin lykästi.

   Poista
 2. Kuinka sijoitat LP-yhtiöihin, kun luin, että niiden verotuksen takia ei kannattaisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan niissä verotus aina vähän hämärää. Ostan Nordnetin kautta, esimerkkinä tuo BEP. Osinkoja tullut nyt kolmena kvartaalina. Ensimmäisestä oli ennakonpidätys noin 11%, toisesta noin 9% ja kolmannesta ei mennyt ennakonpidätystä ollenkaan. Mitä olen noista ymmärtänyt niin osa osingosta on 15% lähdeveron alainen. Verotuksesta ei ole vielä kokemusta noista, mutta oletan menevän näin: Bermuda yhtiöt ansiotuloverotuksen mukaan ja ennakonpidätykset otetaan huomioon. Varmuuden saan vasta vuoden loppupuolella kun verotuspäätös tulee...

   Poista