9.2.2020

Sijoituskatsaus - Tammikuu 2020


Taas on kuukausi sijoittamista takana ja on aika tutustua lukuihin. Tutkin kerran kuussa paljonko sain osinkoja, miltä salkku näyttää ja tuliko tehtyä kauppaa. Käyn myös läpi kuukauden sijoitusmietteet.

Sijoitusten kehitys


Sijoitusten arvo 9.2.2020
190 123 €
19 963 € sijoituslaina
170 160 € salkun arvo ilman sijoituslainaa

Vielä on matkaa kahensadantonnin salkkuun. Sijoituslaina on nyt pysynyt hyvin alle 20 tonnissa, toivottavasti trendi on jatkuva. En halua edelleenkään nostaa sitä kahenkympin yli, ihan oman mielenrauhan takia.

 

Osinko- ja korkotulot

   

 • Broadcomm (AVGO) - $84.50
 • Brookfield Renewable Partners L.P. (BEP) - $29.35
 • Bank of Nova Scotia (BNS) - 157.50CAD
 • Brookfield Property REIT (BPR) - $248.49
 • Cisco Systems (CSCO) - $82.95
 • Digital Realty (DLR) - $42.12
 • EPR Properties (EPR) - $59.25
 • Iron Mountain (IRM) - $151.53
 • Illinois Tool Works (ITW) - $39.59
 • Main Street Capital (MAIN) - $19.27
 • Altria Group (MO) - $94.92
 • Mintos - 11,20€

Tässä kuussa sain yhteensä 768,01  osinkoja ja korkotuloja ennakonpidätyksen jälkeen.

Osinko- ja korkotuloja saatu vuoden 2020 aikana yhteensä 768,01€ ennakonpidätyksen jälkeen.

Tavoite vuodelle 2020 on saada vähintään 9000 euroa osinko- ja korkotuloja ennakonpidätyksen jälkeen. Tämän kuun jälkeen tavoitteesta uupuu vielä 8231,99 €.

Vuoden 2019 tammikuussa osinko- ja korkotuloja tuli 630,21 €. Tulot kasvoivat siis 137,80 € viime vuoteen verrattuna.


Kuukauden ostot/myynnit


Tammikuussa ei ostoja/myyntejä, mutta helmikuun puolella ostin lisää SPG:tä salkkuun. SPG vaikutti sopivan halvalta ostoa varten.


Kuukauden sijoitusmietteet


Kuten kirjoitin edellisessä kuussa, pari vertaislainayritystä olikin huijareita. Tuolla on kauaskantoiset vaikutukset kaikkiin Baltialaisiin vertaislainayrityksiin. Mutta ei siitä sen enempää, tuosta aiheesta tuli kirjoitettua jo tarpeeksi. Kyllä tässä kuussa positiivistakin tapahtui, osinkoja tuli melkein 800 euroa ennakonpidätyksen jälkeen. Se on aika mukava siivu ylimääräistä tuloa kaiken muun hyvän päälle.

Tosiaan kun joutuu huijatuksi tuolleen niin alkaa miettimään tarkemmin sijoitusstrategiaansa. Näin kävi minulle. Miksi pitäisi harhautua muualle kuin osinko-osakkeisiin? Niihinhän minun kannattaisi panostaa kun ne ovat tuttuja itselle. Ja se tyyli on ainakin nyt muutaman vuoden toiminut. Jatketaan siis osinkosijoittamista uudella tarmolla. Yritän tosiaan päästä tänä vuonna yli 9000 euron osinkoihin ennakonpidätyksen jälkeen. Tavoite on tiukka, mutta se ei haittaa. Se on nimittäin tavoittelemisen arvoinen.

Helmikuussa pitäisi taas miettiä mitä sitä ostaisi salkun täytteeksi. Henkisesti tuntuu helpommalta lisäillä vanhoja omistuksia kuin ostaa jotain täysin uutta. Toisaalta mietin josko ostaa jotain teleoperaattoria salkkuun. Kanadalainen BCE kuulostaisi ihan hyvältä lisältä. Onneksi tässä on vielä aikaa miettiä.


Minkälainen sijoituskuukausi sinulla oli?


Avaa maksuton arvo-osuustili ja osakesäästötili Nordnetiin
 • Vuoden välittäjä 2019
 • Maksuton arvo-osuustili, osakesäästötili ja pörssiosakkeiden säilytys
 • Supersuositut superrahastot vain Nordnetistä
 • Sijoituslainaa pienellä korolla
Lue tästä lisää


P.S. Jotta saisit tiedot blogini uusista päivityksistä, muista seurata minua sosiaalisen median eri kanavissa.

Osinkokuningas Twitter
Osinkokuningas Facebook
Osinkokuningas Shareville


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

2 kommenttia:

 1. Nimetön15.2.20

  Hei!

  Sinulle tulee paljon osinkoja dollareissa. Miten ja kuinka usein hoidat valuutanvaihdon? Vai sijoitatko saamasi osingot uudelleen dollareissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. yleensä jätän osingot vaan tilille dollareissa ja sitten sijoitan ne uudelleen. jos tarvitsen käyttörahaa, vaihdan dollareita euroiksi. Vaihdossa on aika pienet kulut Nordnetillä.

   Poista