5.2.2020

Vuoden 2020 tavoitteet, osinkotuloja 9000 euroa


Vuosi on mennyt jo pitkälle 2020-luvun puolelle, mutta minä kerkiän vasta nyt pohtimaan tavoitteitani. Yleensä en niin tavoitteista perusta, mutta nyt pari vuotta ilman tavoitteita on menty ja olen huomannut ettei sijoitukset kiinnosta niin paljon ilman niitä. Sitä alkaa ajattelemaan että ihan sama miten menee jos ei aseta joitain tavoitteita.

Tavoitteet ovat hyviä motivaattoreita erilaiseen tekemiseen. Jos pääsee tavoitteen yli niin saa mukavia onnistumisen tunteita. Tavoitteen kirjoittaminen ylös myös lisää motivaatiota pyrkiä tavoitetta kohti. Nyt pari vuotta ilman tavoitteita on osoittanut minulle sen, että ilman tavoitteita ei tule samanlaisia onnistumisen tunteita kun tavoitteita ylittäessä. Nyt olen pitkään ja hartaasti pohtinut minulle sopivia tavoitteita joissa voisi olla ihan hyvä mahdollisuus myös tavoitteen onnistumiseen. Tuliko tässä kappaleessa toistettua tarpeeksi monta kertaa sana tavoite? No hyvä, sitten voidaankin tarkastella tälle vuodelle asettamiani tavoitteita:

-Tenniksessä ensimmäinen E-tason kisavoitto

-Osinkotulot ennakonpidätyksen jälkeen olivat tänä vuonna noin 7900 euroa jotenka ensi vuonna toivoisin tuon lukeman nousevan 9000 euroon. 8200 euroa olen laskenut forward osinkojen olevan tällä hetkellä ennakonpidätyksen jälkeen. Tavoite voi jäädä helposti myös saavuttamatta, mutta mitä sitten. Ainakin yritin.

-Kaikki osinkotulot uudelleensijoitetaan, ei nostoja elämisen kuluihin

-Keskimäärin 200 euroa kuussa ylimääräistä rahaa sijoituksiin. Olen tehnyt hiukan laskelmia vuoden 2020 tuloista ja menoista ja tuo näyttäisi kohtuullisen realistiselta arviolta. Tänä vuonna yritän keskittyä hätävararahaston kasvattamiseen. Hyvässä lykyssä hätävararahasto näyttää vuoden lopussa 3-4000 euron saldoa.

-Ei nostoja Nordnet tililtä pankkitilille. Tämä tarkoittaa etten myisi osakkeita elämisen kuluihin.

-Sijoituslaina alle 20 tuhatta euroa. Lainaa ei kannata lisätä vaan pikemminkin vähentää.


Hienoja tavoitteita on keksitty vuodelle 2020. Mielenkiintoista kyllä nähdä kuinka moni tulee täyteen noista. Tennis tavoite riippuu kehittymisestä, tällä hetkellä tasoni on vielä aika surkea :D Suomessa tenniksen tasot menevät A:sta E:hen asti A:n ollessa SM-taso ja E:n täysi harrastajataso. Blogin kirjoittamiseen en laita mitään tavoitetta ettei tämä ala tuntua liikaa työltä. Hoitovapaalla keskityn enemmän lapsen hoitamiseen ja välillä sitten blogiin kun kerkiää.

Osakesäästötili tuli avattua viime vuonna, mutta vielä en ole sinne saanut aikaiseksi ostaa yhtään mitään. En ole keksinyt mitä ostaisi.


Toivotan kaikille lukijoilleni hyvää ja tuottavaa vuotta 2020!


*Bookbeat - hyvä valikoima äänikirjoja, kuuntele 2 viikkoa ilmaiseksi!


P.S. Jotta saisit tiedot blogini uusista päivityksistä, muista seurata minua sosiaalisen median eri kanavissa.

Osinkokuningas Twitter
Osinkokuningas Facebook
Osinkokuningas Shareville


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

2 kommenttia:

 1. Nimetön8.2.20

  Ostaa osakesäästölle Neste, Fortum,Lassila,Aktia...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvä idea. vielä rahat puuttuu :D

   Poista