20.4.2020

Sijoituskatsaus - Maaliskuu 2020, sijoitusvirheiden analysointia


Taas on kuukausi sijoittamista takana ja on aika tutustua lukuihin. Tutkin kerran kuussa paljonko sain osinkoja, miltä salkku näyttää ja tuliko tehtyä kauppaa. Käyn myös läpi kuukauden sijoitusmietteet.

Sijoitusten kehitys


Sijoitukset 19.4.2020: Sijoitustilille talletettu 92 682€, sijoitusten arvo 113 510€.

200 tonnin salkku? Ehkä kymmenen vuoden päästä :D AIka mollivoittoista on minun salkkuni meno tällä hetkellä.

 

Osinko- ja korkotulot

   

 • Blackrock (BLK) - $39.93
 • Brookfield Renewable Partners L.P. (BEP) - $30.93
 • Canadian Utilities (CU) - 104.93CAD
 • Dominion Resources (D) - $99.64
 • Enbridge (ENB) - 313.47CAD
 • EPR Properties (EPR) - $60.00
 • Home Depot, Inc. (HD) - $40.50
 • Lazard (LAZ) - $116.09
 • Main Street Capital (MAIN) - $19.27
 • Qualcomm (QCOM) - $59.52
 • Simon Property Group (SPG) - $107.10
 • V.F. Corporation (VFC) - $50.40
Tässä kuussa sain yhteensä 742,36  osinkoja ja korkotuloja ennakonpidätyksen jälkeen.

Osinko- ja korkotuloja saatu vuoden 2020 aikana yhteensä 2079,58€ ennakonpidätyksen jälkeen.

Tavoite vuodelle 2020 on saada vähintään 9000 euroa osinko- ja korkotuloja ennakonpidätyksen jälkeen. Tämän kuun jälkeen tavoitteesta uupuu vielä  6920,42€. Tavoite on nyt täysin mahdoton saavuttaa, sillä olen myynyt salkusta pois niin paljon osakkeita. Varsinkin reittejä jotka maksavat isoja osinkoja.

Vuoden 2019 maaliskuussa osinko- ja korkotuloja tuli 474,78 €. Tulot kasvoivat siis 267,58 € viime vuoteen verrattuna.


Kuukauden ostot/myynnit


Ostoja ei ollut montaakaan mutta myyntejä jonkin verran. Tällä kertaa lopputuleman voi katsoa suoraan salkustani.

Kuukauden sijoitusmietteet


Varoitus etukäteen: Tästä on tulossa pitkä teksti. Mietteitä sijoittamisesta on tullut aika lailla.

Ensiksi haluan taas pahoitella huonoa motivaatiota blogin kirjoittamiseen. Tämä on sellainen juttu että mikään pakko ei ole tätä tehdä niin se jää helposti tekemättä kun ei vaan kiinnosta. Nyt oli kuitenkin taas halua tarttua näppikseen ja alkaa naputtelemaan. Ja tästä se taas lähtee liikkeelle!

13.2.2020 oli historiallinen päivä. Salkkuni tikkasi lähelle 200k rajaa (-20k sijoituslaina). Oltiin jo jossain 197 tuhannessa eurossa kunnes alkoi tapahtumaan. Nyt 19.4. koko sijoitussalkkuni arvo on about 113k ja ilman sijoituslainoja. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on mahtunut matkan varrelle. Paljon jossittelua, harmistusta ja pari unetonta yötäkin. Nyt olen monia kokemuksia rikkaampi, mutta olen myös kymmeniä tuhansia euroja köyhempi.

Helmikuun alkupuolella elelin vielä ilman huolen häivääkään. Salkku nakutti all time high lukemia ja ostelin jokaisella eurolla mitä jäi säästöön osakkeita. Olin alkanut ostamaan enenevissä määrin jenkkilästä ostoskeskusreittejä kuten BPYU, SKT ja SPG. Myös elämysreit EPR oli isolla painolla salkussa. Ah, nyt on hyvä hetki ostaa öljy yhtiötä kuten OKE ja PSX. Paitsi ettei ollutkaan.

Pankkitilillä oli 200€, kaikki muut rahat menivät aina osakkeisiin. Onhan mulla vielä 9k opintolainaakin otettu sijottamiseen mutta sitä en laske silti sijoituslainaksi. Voi corona minkä teit. Salkkuni iso painotus REITteihin ja energiaosakkeisiin kostautui. Aluksi ajattelin että tämä on vain tällaista pikku laskua, onhan näitä ennenkin nähty. Mutta en minä sitten ollutkaan. Kun on sijoitellut finanssikriisin jälkeisenä aikana (since 2011), ei ole mitään tartuntapintaa siihen miltä koko omaisuuden romahdus tuntuu. Varsinkin kun en omista oikein mitään muuta kuin osakkeita.

Lasku kiihtyi kiihtymistään ja aloin huolehtimaan liikaa sijoituksista. Tämä ei ikinä ole ollut tarkoitus itselle että alkaa pakkomielteisesti miettimään sijoitustensa arvonmuutoksia. Ajattelin osinkostrategian auttavan tähän, siitä saisi tasaista kassavirtaa ja osakkeiden hinnanmuutokset olisivat sitten irrelevantteja. Huomasin kuitenkin toimineeni väärin monessa suhteessa. Strategiaa ei pysty noudattamaan REIT:n kanssa, tiukassa osinkokasvattajien strategiassa myyt jos osinko ei kasva. REIT:illä ei ole monestikaan tarpeeksi pitkää osingonkasvatushistoriaa. Ja moni laski osinkoaan 2009.

Aloin toimimaan aluksi aika väärin. Myin ensin jotain ja ostin sitten päivän päästä takaisin jotta olisin saanut osakkeen salkkuun takaisin halvemmalla. Tämä toimi hienosti. Paitsi ettei siitä ollut mitään hyötyä jos sait osakkeen salkkuun takaisin 3-4% halvemmalla jos kuukauden päästä arvo on 50% pienempi. Yhtä tyhjän kanssa. Välittäjä tietysti kiittää kun tein kymmeniä täysin turhia kauppoja. Huh huh sitä rahanmenoa.

Tuo myyminen ja takaisin ostaminen oli muutenkin täysin turhaa veivausta kun lopulta päätin luopua monesti osakkeesta jolla tein tuollaista ihan kokonaan. Miksi en siis vain odotellut rauhassa ja myynyt yhden kerran ja päässyt kokonaan eroon osakkeista? Miksi piti lihottaa välittäjän bonaribudjettia.

Reiteistä halusin siis eroon ja äkkiä. Pelkäsin että osingot laskevat ja myinkin vaikka mitä. Hätiköidysti totta kai. Ja pohjalta kuten tällaisen tuulipuvun tuleekin tehdä :D SKT, SPG, BPYU meni kaikki lihoiksi lähes pohjilta. Nythän nuo ovat nousseet taas sellasen 15-20% myyntihetkestä. EPR on toistaiseksi vielä salkussa. Mikään yritys ei vielä ole ilmoittanut osingon laskusta, mutta romahdushetkellä pelkkä pelko osingon laskusta sai myymään. Mutta mitä helvettiä, miksi ihmeessä ostan kasan mall reittejä salkkuuni kun itsekin shoppailen vain verkossa tai Lidlin kauppareissulla?

Myin myös CSCO:n, VFC:n ja QCOM:n osakkeet. Ihan vain siksi että saisi sijoituslainan pois. Luulin tosiaan että pää kestäisi sijoituslainaa myös laskutilanteessa. Näin ei kuitenkaan ollut. Tuli huomattua kantapään kautta sijoituslainan olevan ihan hyödyllinen romahdustilanteessa. Siis jos se olisi ollut nollissa. Minulla kuitenkin oli lainaa omaan makuun ihan liikaa. Näin siis vipu toimi kiihdyttäen laskua alaspäin, mutta ylöspäin vipua ei enää ollut kun ei ollut lainaakaan jäljellä. Ei tuo sijoituslaina oikein minulle sitten sopinut kun pari yötä tuli nukuttuakin huonosti kun mietin mitä sille lainalle tekisi. Lainan kuoletuksen jälkeen olenkin nukkut ihan normaalisti.

Näillä toimenpiteillä olenkin hävinnyt dow-indeksille ihan sata nolla. Viime vuonna sain historiallisen voiton muutamalla prosenttiyksiköllä, mutta tällä hetkellä ytd on -28,95% vs dow -15,05%. Miettikääpä sitä. Indeksiin sijoittamalla olisin saanut lähes 14% enemmän rahaa. Huhhuh. Onneksi tässä on vielä toivottavasti kymmeniä vuosia aikaa kuroa kiinni tuota menetettyä tuottoa.

Vertaislainat olen unohtanut ihan tyystin coronan ja monen sivuston huijausten vuoksi. Tällä hetkellä huijauksiksi ovat paljastuneet Kuetzal, Envestio, Monethera ja Grupeer. Vaikeaa käsittää miten tuo on mahdollista. Crowdestorissa minulla on rahaa ainakin lainojen loppuun asti, se on vaikuttanut ottaneen oikeita askelia läpinäkyvyyden eteen. Mintoksesta taasen tein exitin coronan takia. Poistin myös kaikki Mintos mainokset blogistani sillä en enää sijoita sinne itse. Aion pitää nyt taukoa ainakin akuuteimman corona-ajan. Kassellaan sitten syssymmällä miten talous voi, onko ihmisillä varaa maksaa lainojaan takaisin. Valtiot tuntuvat nyt rajoittavan aika paljon lainantarjoajien toimia tällä hetkellä.

Virheen tein myös siinä, että elelin liian reunalla rahojeni kanssa. 200€ tilillä ei yksinkertaisesti riitä varsinkin jos sinulla on perhettä. Nyt alkoi puskurin kasvatus ihan huolella. Tavoitteena olisi 10 000 euron puskuri käteistä. Nyt ollaan vielä alle 4 tonnissa. Kyllä sitä nyt käteistäkin pitää olla varmuuden vuoksi. Ei sitä tiedä ikinä mitä elämässä sattuu.

Mietitään vielä hetki miltä lasku tuntui. Se tuntui kauhealta. Olen koko ajan ajatellut että ihan sama mitä hinnoille tapahtuu kunhan osingot tulevat normaalisti tilille. Ei se ihan niin sitten mennytkään. Lasku oli nimittäin niin nopea ja raju ettei osinkoja kerinnyt juuri yhtään tulemaan. Huomasin myös tekemäni sijoitusvirheet tuon laskun takia. Kyllä se myös varmasti vaikutti että oli liian suuri osuus omaisuudesta kiinni osakkeissa eikä yhtään käteistä. Niin myös koko varallisuuden lasku oli rajua kun lähes kaikki oli pörssissä kiinni.

Jossittelua on tullut harrasteltua ihan urakalla. On ollut haikeaa miettiä miten olisin salkun huipuissa vain myynyt kaiken ja olisi jäänyt sijoituslainan jälkeen 178k riihikuivaa. No tuosta olisin maksanut asuntolainan pois 91k, ostanut perheellemme uudemman auton 16k ja vielä rollen ranteeseen 12k. Siitähän ois jääny vielä 59k pikku sijoitussalkku. Asumiskulut olisivat nyt ihan minimaaliset.

Tässä on muuten teille vielä bonus juttu loppuun nyt kun virheistä puhutaan. Onko tämä kenties suurin virheeni, vaikka nuo muutkin ovat aika mukavia? Viime vuonna myin osakkeita niin että sain voittoja yli 8000€. Mielestäni osakkeet olivat nousseet niin paljon että oli aika vaihtaa hevosia. Hevoset olivat kuitenkin valitettavasti vanhoja ja hitaita ja tänä vuonna huomaan miten järjettömiä nuo kaupat lopulta olivat. 2019 vuodelta joudun maksamaan veroja siis pelkästään myyntivoitoista 2400€. Siitä että 2020 vuonna olen tehnyt kymmenien tuhansien tappion ei ole mitään hyötyä viime vuotta ajatellen. Syksyllä pääsee siis maksamaan veroja ihan urakalla kun lasketaan tuohon kaikki muut roippeet päälle. Arvioisin sellaista 4-5000 euron kakkua.

Summa summarum. Tähän laskuun tuntuu että tein vain pelkkiä virheitä. Laaduttomat osakkeet salkussa, liikaa turhaa veivausta, sijoituslainaa ja pankkitilillä pari saturaista. Lopputulos pelkkää paskaa. Mutta kyllä tästä jotain hyvääkin seurasi. Tämä lasku palautti minut taas maan pinnalle näitten sijoitusten suhteen. Tämä todisti itselle että ns. ilmainen raha on tiukassa ja jos haluaa menestyä pitää myös jotain tehdä/osata. Sijoitusstrategiani on kokenut huomaamatta täydellisen harhautumisen. Menin jo toisen kerran sijoitusurallani high yield harhaan. Nyt alkoi muutos! Muutaman kuukauden sisällä salkustani löytyy toivottavasti lisää laadukkaita osinkoyhtiöitä joilla on myös tulevaisuudessa mahdollista kasvattaa liiketoimintaansa. Toukokuun alun ostokohde on jo hakusessa. Ehkä GD, BIPC, OZK, AOS tai CMCSA?

Lasku vei minun salkkuni takaisin vuoteen 2018 ja huhtikuuhun. Salkku on lähes saman suuruinen kuin tuolloin. Vaikka tuosta tunnu olevan paljoakaan aikaa niin onhan siitä jo kaksi vuotta. Kahden vuoden aikana olen kyllä tunkenut salkkuun niin paljon rahaa ettei ole mukavaa olla samalla tasolla.

Jääkö lasku sitten tähän? Tuskin. Nyt kun olen päässyt sijoituslainasta eroon niin minulle on aika sama laskevatko osakkeet vai eivät. Pakkomyyntejä ei tarvitse pelätä vaikka 110 tonnin salkku laskisi 10 tonniin. Miten aion reagoida mahdolliseen lisälaskuun? Teen uusia ostoja kuukausittain. Tänä vuonna olen myynyt niin paljon tappiollisia osakkeita ettei minun tarvitse maksaa 5 vuoteen veroja osingoista ennakonpidätyksen lisäksi. Se onkin ainut hyöty tästä tilanteesta.


Avaa maksuton arvo-osuustili ja osakesäästötili Nordnetiin
 • Vuoden välittäjä 2019
 • Maksuton arvo-osuustili, osakesäästötili ja pörssiosakkeiden säilytys
 • Supersuositut Nordnet indeksirahastot vain Nordnetistä
 • Sijoituslainaa pienellä korolla
Lue tästä lisää


P.S. Jotta saisit tiedot blogini uusista päivityksistä, muista seurata minua sosiaalisen median eri kanavissa.

Osinkokuningas Twitter
Osinkokuningas Facebook
Osinkokuningas Shareville


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

22 kommenttia:

 1. Nimetön20.4.20

  Olen pitkään seurannut blogia ja odotellutkin seuraavaa päivitystä. Ensimmäiseksi tuli mieleen kirjoituksestasi, että toivottavasti tämä ei tapa motivaatiotasi kirjoittaa ja sijoittaa myös jatkossa. Myös minulla on ollut itsetutkiskelun paikka ja osakkeiden arvo on laskenut kymmeniä prosentteja.

  Kyllä tämä kriisi aikanaan selätetään. Pitkäjänteisesti tekemäsi työ on ollut vaikuttavaa ja ulkopuolisena nään tämän väliaikaisena haasteena. Tsemppiä tulevaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kirjoittelumotivaatioon on enemmänkin vaikuttanut tämä koronan sosiaalinen eristäminen. Tylsää kun ei ole niin paljoa sosiaalisia kontakteja nykyään. Olen myös vapaa-ajalla pelannut liikaa pleikkaria :D

   Poista
 2. No huhhuh, aikamoinen turbulenssi sinulla ollut sijoitussalkun suhteen. Itse selvisin vähän pienemmillä mustelmilla, osittain isohkon käteiskassan ja sijoituslainen puuttumisen takia. Olisin varmaan itsekin ollut aika pihdeissä jos olisi lainaa ollut...

  Tällaisen menon jälkeen varmaan "sijoitushermot" ovat aika rautaiset. Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä tämä auttoi taas sijoittajana kehittymisessä.

   Poista
 3. Nimetön20.4.20

  Sinne meni

  VastaaPoista
 4. Jossain vaiheessa seurasi kauhulla sijoituskohteidesi valintaa, kun ne keskittyivät yield hunttiin. Olisko ollu vuonna 2018 kun muutit melkoisesti salkkusi koostumusta, vähensit yhtiöiden määrää ja mukaan tuli mm. ABBV, TXN, JNJ ja ITW, jotka ovat selvästi laadukkaammasta päästä. Oli silloin hieno nähdä, että olit palanut ns. juurillesi. Viime aikoina aloit kuitenkin taas panostaa REIT:hin ja energiayhtiöihin suurella kädellä.

  Ihan hyvän analyysin teit tekstissä omista virheistä, mutta pelkään pahoin että ne jatkuu ja sorrut liian helposti hevosten vaihtoon sekä liialliseen kaupankäyntiin.

  Suosittelen vielä kerran käymään ajatukset läpi tavoitteista, omasta sijoitusstrategiasta ja ylipäätään tavoista/kriteereistä millä valitset sijoituskohteita. Kirjotat sen ylös ja sitten aina palaat siihen, kun alkaa tuntua siltä, että ostanpa noita kannabisfirmoja osinkokuningas salkkuun. Tai otanpa siivun vertaislainoja, niistä luvataan 12% yieldi. Osinkokuningas on brändi, suojele sitä sijoittamalla laadukkaisiin yrityksiin, joilla menee hyvin hyvinä aikoina ja pystyvät parantamaan entisestään huonoina aikoina.

  Jos et osinkotuloja tarvitse ruuan ostoon, niin eikai se haittaa jos se average yield on 3%? Kokonaistuotto on kahden luvun summa = yield + dividend growth. Keskity molempiin, niin hyvä tulee.

  Hyvä, että salkun laina on nyt pois. Kannattaa harkita todella tarkkaan sen käyttöä jatkossa. Vipu oikeasti toimii molempiin suuntiin, kuten huomasit.

  Zempit kunkulle, älä luovuta tai lannistu! Virheiden kautta voittoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä!

   Olen nyt miettinyt entistä enemmän miksi harhaudun tuohon isoon yieldiin. Onko se turhamaisuus vai mikä ajaa ostamaan noita. Eikö vähempikin riittäisi?

   Poista
  2. Niinpä! Juuri tästä johtuen tavoitteiden ja suunnitelman teko on mielestäni niin tärkeää.

   Toki pelkkä suunnitelman teko ei takaa, että siinä pysyy. Sitä pitää harjoitella ja toistaa jotta se lähtee toimimaan ja muuttuu jopa rutiiniksi.

   Jos pystyy suunnitelman tekemään ja toteuttamaan neutraalissa tilanteessa, niin suurten muutosten ja myllerryksen aikana sen noudattaminen onnistuu paremmin. Anyways, koskaan ei ole liian myöhäistä. Tehtyjä ei saa tekemättömäksi, katse vakaasti tulevaisuuteen :)

   Poista
  3. Ei mulla mitään hätää ole, kun ei elämä ole sijoituksista kiinni. Samalla lailla menee nyt kuin pari kk sittenkin :)

   Poista
 5. Niinpä, tällaista tämä on. Sijoituslaina on aika vekkuli pidettävä. Itse puurran lähinnä indeksin parissa.
  Eräs huomio on, että keskustelu on liki tauonnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Indeksiin se itsekin pitäisi varmaan siirtyä niin ei kokoko ajan häviäisi rahaa :)

   Poista
  2. Sama huomio Kinskin kanssa, shareville aktiivisuus on vähentynyt selvästi. Juuri muita foorumeja en seuraakaan. Tappiot menee tunteisiin ja silloin mielenkiinto laskee väkisin suurella joukolla. Toisaalta bull bear serttien ympärillä keslustelu on taas lisääntynyt.

   Mielestäni varsin mielenkiintoisia aikoja elämme. Koronavirus kaikkine etätöineen ja ravintoloiden/koulujen sulkemisineen voi muuttaa yhteiskuntaa melkolailla tulevaisuudessa. Ihmiset ja yritykset sopeutuvat varmasti ja nyt yksilöillä on myös aikaa miettiä enemmän asioita, joita elämältään haluaa.

   Poista
  3. What a time to be alive :)

   Poista
 6. Tuttuja fiiliksiä varmasti kaikille. Itsekin totesin, että olisi kannattanut pitää suurempaa käteispainoa, mutta fear of missing out oli jatkuvasti liian kova. Tänään sijoitettu euro tarkoitti ensi vuonna suurempia osinkoja. Tulipa itsekin tarkasteltua omia yhtiöitä tarkemmalla silmällä ja pohdittua, että onko ne omistamisen arvoisia. Esimerkiksi Fordia ostin 2016 vain osinkojen vuoksi, positio olikin 40% miinuksella jo ennen koronaa. En ole vielä myynyt, mutta tulosraportit pitää lukea läpi tarkasti ja verrata tulevaisuuden näkymiin sekä kilpailijoiden raporteihin. On siinä työmaata.

  Onpahan kirjoittaminen ollut itselläkin vaikeaa nyt korona-aikaan. Aikaa olisi, mutta pää ei ole pysynyt mukana. Päätin jo aikoja sitten, etten yritä kirjoittaa väkisin. Bloggaaminen on enemmän harrastus kuin työ ja niin sen pitää ollakkin. Liika pakottaminen saa lopulta koko touhun tuntumaan vastenmieliseltä ja sitä en halua. Olen huomannut että ajatusten kirjoittamisessa auki niitä tulee mietittyä aivan eri tavalla kuin yksinään pään sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä nyt itse ainakin pitää unohtaa korkeat nykyosingot ja miettiä enemmän tulevaisuutta. Mitä sitten jos yritys maksaa 2,5% osinkoja jos on muuten hyvä ostos.

   En jaksa kirjoittaa mitään täytetekstejä vaan nykyään kirjoitan vain jos on jotain asiaa.

   Poista
 7. Nimetön21.4.20

  itse olen pitänyt reilua käteis positiota kun tuntui että markkinat jollain aikavälillä romahtavat. Nyt se tuntuu hyvälle, kun on vaihtoehtoja, mutta vielä ei ole munaa alkaa tunkemaan rahoja markkinoille. Odottelen hetkosen ja säästän normi 1k/kk indekseihin ja kun nousun merkkejä alkaa olla nostan säästö summaani.

  Käteiset (~50k) pidin bank of norwegianissa ja sieltäkin siirsin ne OP:hen nollakorkoiselle tilille kun alkoi pelottamaan että norskille käy jotain. Tiedän, että talletussuoja toimisi, mutta juuri tälläisena hetkenä en mieluusti odottele puolta vuotta että byrokratia pyörähtää ja pureskele sitä odotellessa kynsiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan sitä itsekin olisi varmaan järkevänä tehnyt :D

   Poista
 8. Hei,

  Itse en tietäisi miten saisin nukuttua tuossa tilanteessa jossa omaisuudestani katoaisi noin suuri osuus ilmaan hyvin nopeasti. Itse ainakin aloin kirjoituksesi jälkeen pohtimaan omaa sijoittamistani ja mihin sitä uskaltaa rahansa laittaa kiinni. Mutta ei voi kuin arvostaa rohkeuttasi lähteä velaksi sijoittamaan varsinkin kun hintataso on ollut todella korkea jo pitkään. Ehkä se tästä uuteen nousuu lähtee jossain vaiheessa. Tsemppiä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kyllä opittua kantapään kautta ettei sijoituslaina sovi huippukursseihin. Mieluummin aallon pohjaan.

   Poista
 9. Tärkeintä on analysoida mikä meni pieleen ja miten välttää tuo jatkossa. Kyseessä on pieni kaatuminen ultramatkan juoksussa. Laastaria jalkaan ja hartsporttia pari kulausta ja taas mennään. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se tästä, olen pitänyt sijoittamista liian tärkeänä asiana elämässäni. Sijoittaminen menee siinä elämän sivussa.

   Poista