18.5.2020

Sijoituskatsaus - Huhtikuu 2020


Taas on kuukausi sijoittamista takana ja on aika tutustua lukuihin. Tutkin kerran kuussa paljonko sain osinkoja, miltä salkku näyttää ja tuliko tehtyä kauppaa. Käyn myös läpi kuukauden sijoitusmietteet.

Sijoitusten kehitys


Sijoitukset 18.5.2020: Sijoitustilille talletettu 93 062€, sijoitusten arvo 113 510€.


 

Osinko- ja korkotulot

   

 • Broadcomm (AVGO) - $84.50
 • Bank of Nova Scotia (BNS) - 162.00CAD
 • Brookfield Property REIT (BPYU) - $252.70
 • Digital Realty (DLR) - $45.76
 • EPR Properties (EPR) - $61.20
 • Iron Mountain (IRM) - $151.53
 • Illinois Tool Works (ITW) - $39.59
 • Main Street Capital (MAIN) - $19.27
Tässä kuussa sain yhteensä 601,11  osinkoja ja korkotuloja ennakonpidätyksen jälkeen.

Osinko- ja korkotuloja saatu vuoden 2020 aikana yhteensä 2680,69€ ennakonpidätyksen jälkeen.

Tavoite vuodelle 2020 on saada vähintään 9000 euroa osinko- ja korkotuloja ennakonpidätyksen jälkeen. Tämän kuun jälkeen tavoitteesta uupuu vielä  6319,31€. Tavoite on nyt täysin mahdoton saavuttaa, sillä olen myynyt salkusta pois niin paljon osakkeita. Varsinkin reittejä jotka maksavat isoja osinkoja.

Vuoden 2019 huhtikuussa osinko- ja korkotuloja tuli 1434,63 €. Tulot laskivat siis 833,52  € viime vuoteen verrattuna. Suurin osa tuosta laskusta selittyy Suomiyritysten puutteella.


Kuukauden ostot/myynnit


Ostin uutena salkkuun OZK, BIPC ja GD:tä. Jouduin myymään EPR:n ja MDP:n sillä he laskivat osinkoaan. Lisäsin salkkuun 380€ omaa rahaa. Loput jäi tilille säästöön.

Kuukauden sijoitusmietteet


Viime kuussa ja viime tekstissä purin sen verran sijoitusmietteitäni etten tässä jaksa enää sydäntäni vuodattaa. Tilanne on neutralisoitunut mukavasti. Salkun arvo on muutaman tonnin enemmän kuin viime kuussa. Vaikutusta omaan talouteen tuolla ei ole pätkän vertaa. Käteisen kasvattaminen jatkuu. Kyllä sitä bufferia on aina hyvä olla varmuuden vuoksi. Salkun koostumus tuntuu tällä hetkellä ihan mukavalta. Toivottavasti ei ole uusia osinkojen laskuja tiedossa.


Avaa maksuton arvo-osuustili ja osakesäästötili Nordnetiin
 • Vuoden välittäjä 2019
 • Maksuton arvo-osuustili, osakesäästötili ja pörssiosakkeiden säilytys
 • Supersuositut Nordnet indeksirahastot vain Nordnetistä
 • Sijoituslainaa pienellä korolla
Lue tästä lisää


P.S. Jotta saisit tiedot blogini uusista päivityksistä, muista seurata minua sosiaalisen median eri kanavissa.

Osinkokuningas Twitter
Osinkokuningas Facebook
Osinkokuningas Shareville


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

2 kommenttia:

 1. Nimetön18.5.20

  Moi, olisi mielenkiintoista kuulla naissa raporteissa paljonko sinulla on kateista jaljella, mikali vain haluat nain tarkasti tietoa jakaa. Mielestani ihan hyva etta olet keventanyt REITteja. Oletko ajatellut ostaa enemman teknologiayhtioita kuten CSCO tai AAPL? Osingot prosentiaalisesti ovat toki pienempia, mutta osingonkasvu on mielestani varsin hyvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin laittaa tuon tiedon seuraavaan kuukausikatsaukseen. Teknologiaosakkeista kiinnostaisi MSFT. Tuntuu vain ettei sitä taida ikinä saada tarpeeksi halvalla :)

   Poista