18.6.2020

Sijoituskatsaus - Toukokuu 2020


Taas on kuukausi sijoittamista takana ja on aika tutustua lukuihin. Tutkin kerran kuussa paljonko sain osinkoja, miltä salkku näyttää ja tuliko tehtyä kauppaa. Käyn myös läpi kuukauden sijoitusmietteet.

Sijoitusten kehitys


Sijoitukset 18.6.2020: Sijoitustilille talletettu 93 352€, +290€, sijoitusten arvo 125 218 €. Salkun arvo on kasvanut viime kuusta 8495 €.


 

Osinko- ja korkotulot

   

 • Broadcomm (AVGO) - $84.50
 • Bank of Nova Scotia (BNS) - 162.00CAD
 • Brookfield Property REIT (BPYU) - $252.70
 • Digital Realty (DLR) - $45.76
 • EPR Properties (EPR) - $61.20
 • Iron Mountain (IRM) - $151.53
 • Illinois Tool Works (ITW) - $39.59
 • Main Street Capital (MAIN) - $19.27

Tässä kuussa sain yhteensä 399,09 osinkoja ja korkotuloja ennakonpidätyksen jälkeen.

Osinko- ja korkotuloja saatu vuoden 2020 aikana yhteensä 3079,78€ ennakonpidätyksen jälkeen.

Tavoite vuodelle 2020 on saada vähintään 9000 euroa osinko- ja korkotuloja ennakonpidätyksen jälkeen. Tämän kuun jälkeen tavoitteesta uupuu vielä  5920,22 €. Tavoite on nyt täysin mahdoton saavuttaa, sillä olen myynyt salkusta pois niin paljon osakkeita pois. Varsinkin reittejä jotka maksavat isoja osinkoja.

Vuoden 2019 huhtikuussa osinko- ja korkotuloja tuli 443,20 €. Tulot laskivat siis 44,11  € viime vuoteen verrattuna. Kyllä sitä mieluusti enemmän kuin vähemmän tienaisi.


Kuukauden ostot/myynnit


Ostin uutena salkkuun ADM osaketta. Osinkoa on nostettu nyt jo 26-vuotta putkeen. Käytin n. tuhat euroa ostoon.

Kuukauden sijoitusmietteet


Olen lähiaikoina pohtinut tarkkaan miksi olin ennen osakkeiden romahdusta niin itsevarmana ja kun tilanne oli päällä niin olin ns. ihan kunnolla löysät housuissa ja menin paniikissa likvidoimaan liikaa salkusta pois. Turha ostelu ja myynti teki ihan kunnon loven salkun arvoon kuten näkyy. Analyysini tulos on se ettei minulla ollut tarpeeksi käteistä pankkitilillä ja sijoituslainaakin oli liikaa itselle. Nämä kaksi tekijää loivat turvattomuuden tunteen joka näkyi ihan turhana hätäilynä markkinoilla kriisin aikoihin.

Sanokaa mitä sanotte mutta minusta tulee nyt osittain tilisäästäjä. Olen nyt ottanut tavoitteekseni säästää tilille vähintään puolet siitä kaikesta rahasta mitä jää säästöön ja sijoittaa sitten puolet. Saatan hävitä ehkä tuottoja juu sillä että makuutan rahoja pankkitilillä, mutta isolta osalta hätäilyn takia olen dow indeksiä yli 10 prosenttia jäljessä tänä vuonna. Jos tämä strategia auttaa siihen etten hermoile niin paljoa laskuissa niin hyvä näin. Ei se kyllä minulle yhtään sopinut että lähes kaikki omaisuus on kiinni pörssissä. Siksipä tämä hajautus myös käteiseen. Säästötilinä käytän ihan vain OP:n käyttötiliä, korkotuloa menetän jonkin verran mutta haluan siirtää rahojani reaaliaikaisesti tililtä toiselle.

Aionkin siis säästää vähintään kymppitonnin rahaa tilille. Se on aika iso hyppäys muutamasta satasesta vuoden alusta.


Avaa maksuton arvo-osuustili ja osakesäästötili Nordnetiin
 • Vuoden välittäjä 2019
 • Maksuton arvo-osuustili, osakesäästötili ja pörssiosakkeiden säilytys
 • Supersuositut Nordnet indeksirahastot vain Nordnetistä
 • Sijoituslainaa pienellä korolla
Lue tästä lisää


P.S. Jotta saisit tiedot blogini uusista päivityksistä, muista seurata minua sosiaalisen median eri kanavissa.

Osinkokuningas Twitter
Osinkokuningas Facebook
Osinkokuningas Shareville


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

4 kommenttia:

 1. Tunnen tuskasi. Olen hammasta purren onnistunut olemaan myymättä, juurikin REITtejä, jotka yksi toisensa jälkeen ovat lakanneet maksamasta osinkoja ja joissa makaa tuhansia euroja kiinni tuottamatta. Osinkosijoittajalle paha paikka. Kuitenkin, jos lasken myymisen ja uudelleen ostamisen kulut, ynnä sen, mitä tulee takkiin vs. hankintahinta, vaikka kuinka voi verotuksessa hyödyntää, niin toistaiseksi olen pitänyt malttini.
  Salkun luuserit on korvamerkitty ja ne saavat lähteä, mutta vasta sitten, kun elpymistä on tapahtunut niin, että tappio on siedettävä. Meni siihen sitten miten kauan tahansa. Hajautus supistuu ja keskituotto pienenee, mutta tästä paniikista viisastuneena, laatu paranee. REITit olivat riskisijoitus ja se on konkreettisesti nyt tullut iholle. Ison tuoton tavoittelu on aina riskaabelia, sano. No, vasta 6/38 on pistänyt hanat kiinni kokonaan, joten vielä on toivoa !

  VastaaPoista
 2. Et ole ainoa, joka on siirtymässä hetkeksi aikaa tilisäästäjäksi. Sunnuntaina tulee aiheesta postaus.

  VastaaPoista