6.9.2020

Sijoituskatsaus - Elokuu 2020, uudet kujeet


Taas on kuukausi sijoittamista takana ja on aika tutustua lukuihin. Tutkin kerran kuussa paljonko sain osinkoja, miltä salkku näyttää ja tuliko tehtyä kauppaa. Käyn myös läpi kuukauden sijoitusmietteet.

Sijoitusten kehitys


Sijoitukset 6.9.2020: Sijoitustilille talletettu 94 502€, +1150€, sijoitusten arvo 123 332 €. Salkun arvo on laskenut viime katsauksesta 1886 €.


 

Osinko- ja korkotulot

 

Tällä kertaa tyydyn vain laiskasti toteamaan että osinkoja tuli monelta eri yhtiöltä. Ensi kuun katsauksessa listaan taas tarkemmin osinkojenmaksajat. Kesä-, heinä-, elo- ja syyskuussa sain yhteensä 1165,03 osinkoja ja korkotuloja ennakonpidätyksen jälkeen.


Osinko- ja korkotuloja saatu vuoden 2020 aikana yhteensä 4244,81€ ennakonpidätyksen jälkeen.

Tavoite vuodelle 2020 on saada vähintään 9000 euroa osinko- ja korkotuloja ennakonpidätyksen jälkeen. Tämän kuun jälkeen tavoitteesta uupuu vielä 4755,19 €. Kuten huomataan niin en pääse lähellekään tavoitetta salkun siivouksen takia. Katsotaan minkälainen salkku on vuoden lopussa ja tehdään sitten uusi tavoite ensi vuodelle.Kuukauden ostot/myynnit


Huomaan käyväni vieläkin turhan paljon kauppaa ees sun taassun. Omassa tapauksessani tämä toiminta tuo vain tappiota. Pitää yrittää nyt tsempata tuon kanssa ja vähentää kaupantekomääriä. Myin yhtiöt D, OKE, CU ja PSX pois salkusta. Tilalle AVB, BIPC ja BEPC. Pienennän osinkoprosenttia ja yritän estää turhia osingonleikkauksia etukäteen. Seuraava osake jota saatan ostaa on apartment REIT ESS. Toinen vaihtoehto on GD tai ADM. Salkku alkaa olla jo suht hyvässä asennossa, pidän siis yhtiöistä mitä se sisältää. Hiukan vielä hienosäätöä niin hyvää tulee.


Kuukauden sijoitusmietteet


Blogin kirjoitukseen on jäänyt harmittavan vähän aikaa, mutta eipä toisaalta ole tullut mieleen oikein mitään uutta sanottavaakaan. En ole ollut yhtään aktiivinen sijoittamisjutuissa nyt, blogejakaan en ole jaksanut lueskella. Pohatan syvissä vesissä seikkailusta olen lukenut, Omavaraisuushaaste jatkaa järisyttävän nopean vaurastumisen taktiikkaa ja Inssin osingot puskee laadukasta tekstiä eetteriin viikosta toiseen.

Perhe-elämä on näköjään aikaa vievää puuhaa. Kesä oli ihan mukava koronasta huolimatta. Ei nyt mitään ihmeellistä jäänyt lapaseen. Sen olen huomannut, että lapset tuovat paljon lisää merkityksellisyyttä elämään. Sitä on jotenkin vaikea selittää sanoilla. Olen myös muuttanut paljon omaa sijoitustoimintaani nyt turvallisempaan suuntaan. Tämä tarkoittaa sitä etten osta enää niin riskisiä lappuja vaan enemmänkin pienen osingontuoton ja pitkän osingonkasvatushistorian omaavia yrityksiä.

Ajatuksena tässä on se ettei perheellisenä ole vastuullista omasta mielestäni toiminta mitä harrastin aikaisemmin. Tilanne oli siis sellainen, että sijoituslainaa riitti omasta mielestä liikaa, koko varallisuus oli sidottu osakesalkkuun joka rommasi yli 50%. Pankkitilillä hiukkasen yli 200€, asuntolainaa jälellä kuten opintolainaakin, eikä oikein muita omaisuuslajeja. Aloin miettimään omaa toimintaani eikä se kauhean vastuullista ollut. Nyt olenkin muuttanut täysin tapojani. Kasvatin pankkitilin saldoa niin että minulla on nyt vähintään kymppitonni aina pankkitilillä. Tarkastelen jatkossa kuukausittain paljon minulle jää säästettävää/sijoitettavaa rahaa ja käytän siitä enintään 50% sijoituksiin. 50% menee pankkitilille säästöön.

Jostain kumman syystä minua ei edes haittaa, että inflaatio nakertaa rahojani. Kyllä siellä hiirille syötävää riittää. Psykologinen arvo sille että on käteispossaa on minulle ainakin mittaamaton.

Mitään kulujen ja menojen seurantaa en jaksa nykyään tehdä enää. Olen huomannut sen olevan minulle turhaa ajan haaskuuta, kun vain pitää kiinteät kulut tarpeeksi matalana ja tulotason tarpeeksi korkealla niin ei minun peruskulutuksellani minnekään miinukselle pääse. Saisinko enemmän säästöön tarkkailemalla kulutusta? Varmasti saisin, mutta en halua tehdä niin. Valintoja, valintoja... puolisoltakin on tullut hyvää palautetta että on mukavaa kun ei ole enää niin tarkka kulutuksesta. 

Mites se taloudellinen riippumattomuus? Kun sen tavoitteeksi asetti niin oli tyytymätön asenne joka asiaan. Töissä oli tylsää ja vapaa-ajalla vielä tylsempää vaikka kaikenlaista tuli tehtyä. Ei mennyt tämä 2 vuoden ja 7 kuukauden loma palkkatöistä hukkaan, vaan nyt on ajatukset kirkastuneet ihan mukavasti sinä aikana. Salkun kasvatus jatkuu, mutta taka-alalla. En tee siitä asiasta elämäni keskipistettä enää. Elämässä on nimittäin paljon muitakin mielenkiintoisia juttuja kuin sijoittaminen. Työtkin sujuvat nyt mukavasti kun tietää päivän menevän nopeasti ja sitten voikin hakea lapsen jo päiväkodista ja leikkiä illat.

Lisätuloja olen hankkinut myös vedonlyönnillä, mutta ei siitä sen enempää sillä tämä blogi käsittelee sijoittamista eikä mitään vedonlyöntiä :D Jokainen euro on kuitenkin nyt todellakin tarpeen, sillä odottelen vieläkin kauhunsekaisin tuntein verottajalta vuoden 2019 verotuspäätöstä saapuvaksi. Kertaukseksi vielä jos joku ei muista, menin typerästi myymään rutosti voitolla olevia osakkeita viime vuoden lopulla. Ajatus oli varmaan ostaa taas osakkeita jotka tulevat mahtavasti nousemaan ja myydä sitten voitollisia taas pois maksaakseni ne myyntivoittoverot. Sijotukset olivat kuitenkin susia ja laskivat pohjalukemiin koronan takia.

Osinkoja laskettiin yms yms ja myin noita osakkeita sitten salkusta kokonaan pois. Minua kosketti siis ikävä double whammy: niskassa pirunmoiset verot ja vielä vajonnut salkku. Arvioin itse jäännösveroiksi tulevan niinkin isot summat kuin 4-5000€ euroa. Katsotaan jos kohta jo tulisi päätöstä. Ei jotain huono ettei jotain hyvääkin, minulla on nyt sitten seuraaviksi viideksi vuodeksi mahdollisuus tehdä ihan rutosti voittoa ilman verottajan väliintuloa. Sen verran on myynneillä tullut tänä vuonna tappiota tehtyä. Ongelma on vaan se etten ole oikein osannut myydä voitollisia osakkeita ikinä pois, yleensä osaan myydä vain sellaisia jotka ovat laskeneet tyyliin 50% :D

Olen jo muutaman vuoden haaveillut hiukan kalliimman kellon ostamisesta. Harjoittelin kyseisen kellon käyttöä päivittäisessä elämässä ostamalla viidelläkympillä kiinalaisen homage tekeleen kyseisestä mallista. Vinkkinä voisin sanoa "my name is Bond, James Bond" :D. Testailin vuoden verran myös Rolex Hulkkia, mutta ei vihreä ole oikein värini. Kyllä se sininen on parempi. Koen myös ettei varallisuutta ole tarpeeksi suklarin ostoon, pitäisi hiukka vielä rikastua niin voisi niitä malleja katella. Hulkin hinta on nyt muuten pompsahtanut ihan huolella kun mallin valmistus lopetettiin. Jos joltain sellainen kokoelmistaan löytyy niin onnittelut vaan hyvästä ostoksesta :)

Syksy menee eteenpäin ja asuntojen katselu myös jatkuu. Ideana olisi ostaa 4 huonetta ja keittiö niin saisi työhuoneen. Nyt korona-aikana on huomannut miten mukavaa olisi työhuone kun on molemmat kotona tekemässä etätöitä. Ei se käteisen kerääminen myöskään asuntokaupoilla varmastikaan haitaksi ole. Nyt on hyvä aika kerätä rahaa syksy kun on suht pieni veroprosentti vielä. Tammikuusta se pompsahtaakin sitten ihan eri stratosfääreihin. Sijoitukset jatkuvat myös noin tonnin ostoilla kuukausittain. Slow and steady wins the race?


Avaa maksuton arvo-osuustili ja osakesäästötili Nordnetiin
 • Vuoden välittäjä 2019
 • Maksuton arvo-osuustili, osakesäästötili ja pörssiosakkeiden säilytys
 • Supersuositut Nordnet indeksirahastot vain Nordnetistä
 • Sijoituslainaa pienellä korolla
Lue tästä lisää


P.S. Jotta saisit tiedot blogini uusista päivityksistä, muista seurata minua sosiaalisen median eri kanavissa.

Osinkokuningas Twitter
Osinkokuningas Facebook
Osinkokuningas Shareville


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

6 kommenttia:

 1. Mahtava nähdä, että blogi heräsi eloon ainakin hetkeksi - tätä oli jo odoteltu! Mielestäni tuo korkeiden osinkoprosenttien välttäminen jo etukäteen on järkevää - tein aika samanlaisia muutoksia itse vuoden alussa ja jälkikäteen sen voi sanoa kannattaneen. Ja leikkauksista ja koronasta huolimatta hyvinhän noita osinkoja on tänäkin vuonna tullut. Noista vedonlyöntiseikkailuista olisi kyllä hauska lukea, joskus jos innostusta tulee - vaikka ei tosiaan sinänsä sijoittamiseen liity.

  P.S. Huomasin, että oman blogini kohdalla linkki näköjään vie myös Inssin Osinkoihin, haha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vie enää :D Vedonlyönnistä en viitsi ainakaan vielä kirjoittaa. Se harrastus on muutenkin nyt jäänyt kun on päivätöissä niin ei kertoimia jaksa enää tuijotella.

   Poista
 2. Nimetön6.9.20

  Vaikka verotuspäätös ei olisikaan vielä tippunut postiluukusta, niin saattaa löytyä jo omaverosta. Itselläni näin, maksupäivä marraskuun 4.s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä tuli. Kirjoitan oman tekstin kun saaga saadaan päätökseen :D

   Poista
 3. Pakko sanoa, että samat ajatukset lapsen myötä tuosta kulujen seurannasta. Suuret linjat, kiinteät kulut kuntoon, sillä se tulos tehdään. Nyt oikeastaan huomaa, kuinka turha harrastus se säästeleminen on. Täyttää mielen ja tekee kaikista elämän rahaa vaativista asioista harmittavia. Nyt avainsana on ehkä kohtuus, ettei lähde siihen osteluhömppään ja kilpavarusteluun ihan täysillä. Ainakin vertailee hintoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan turhaa puuhastelua minulle ainakin tässä elämänvaiheessa. Aikaisemmin kiinnosti, ei enää :D

   Poista