16.11.2020

Sijoituskatsaus - Lokakuu 2020


Taas on kuukausi sijoittamista takana ja on aika tutustua lukuihin. Tutkin kerran kuussa paljonko sain osinkoja, miltä salkku näyttää ja tuliko tehtyä kauppaa. Käyn myös läpi kuukauden sijoitusmietteet.

Sijoitusten kehitys


Sijoitukset 16.11.2020: Sijoitustilille talletettu vuodesta 2011 alkaen yhteensä 97 224€, +1722€ lisää tässä kuussa, sijoitusten arvo 141 776€. Salkun arvo on noussut viime katsauksesta 10 313 €.


 

Osinko- ja korkotulot

 

  • AvalonBay Communities (AVB) - $101.76
  • Broadcomm (AVGO) - $84.50
  • Brookfield Renewable Corporation (BEPC) - $88.90
  • Brookfield Infrastructure (BIPC) - $166.55
  • Bank of Nova Scotia (BNS) - 162.00CAD
  • Digital Realty (DLR) - $43.68
  • Essex Property Trust (ESS) - $83.10
  • Illinois Tool Works (ITW) - $42.18
  • Leggett & Platt (LEG) - $52.00
  • Bank OZK (OZK) - $14.58


Tässä kuussa sain yhteensä 610,50 € osinkoja ennakonpidätyksen jälkeen.

Osinko- ja korkotuloja saatu vuoden 2020 aikana yhteensä 5163,86€ ennakonpidätyksen jälkeen.
Kuukauden ostot/myynnit


Ostoista ja myynneistä sen verran että niitä tuli taas tehtyä. Välittäjä kiittää... Ai niin, testasin treidaustaitojani ostamalla Kamuxia ennen osaria ja myymällä sen osariaamuun. Riskienhallinnan erikoisammattilaisena riskeerasin vain 2% salkkuni kokonaisarvosta, joten tein voittoa 255€. No jee. Ostin viel yhden erän testiin, tarkoituksena nähdä nouseeko se tällä viikolla tavoitehintojen noston ansiosta vai ei. Kaikki ostot ja myynnit voi perinteisesti tarkistaa Sharevillestä myös ilman kirjautumista.


Kuukauden mietteet


Tässä kuussa en jaksa enää muistella helmi-huhtikuussa tehtyjä virheitä. Niistä on nyt kirjoitettu sen verran jo, että mieli tekisi mennä jo etiäpäin. Niin aion siis tehdäkin. Olen keksinyt myös uuden harrastuksen: opettelen Python koodauskielen alkeita. Ettei aika käy pitkäksi iltaisin, niin pitihän sitä jotain kehittävää alkaa puuhaamaan. Mutta sijoittamisesta vielä. Nyt on salkku noussut parikyt tonnia parissa kuussa. Voipi olla että seuraavaksi suunta onkin alaspäin. Aion varmaan jatkossakin pelailla tollasella 2% osuudella salkun arvosta. Ei pääse rikastumaan, mutta ei siinä liikaa pääse köyhtymäänkään.

Nyt on siis salkun arvo menossa oikeaan suuntaan ja osinkoprofiilikin alkaa olla ihan sopiva. Salkusta löytyy ihan hyviä osinkoa korottavia yhtiöitä. Bank Of Nova Scotia ei tule nostamaan osinkoaan ihan hetkeen johtuen Kanadan tiukoista säännöistä pankeille nyt koronan takia. Muuten odotan ihan hyvää osingonkasvua. Ensi kuun alussa on mietinnässä sellaiset yhtiöt kuin HII ja TSN. Tarkoituksena olisi myös toistaiseksi jatkaa sellaisella about tonni kuussa sijoituksiin tyylillä. Toki osingot siihen sitten vielä päälle. Kellokaupoille en myöskään ole vielä joutanut, joten ranteessa on vielä tyhjä paikka. Kelloja olen kuitenkin jo käynyt pari kertaa Lindroosilla sovittamassa.

Mietitään vielä hetki tuota salkun nykyarvoa ja sitä paljon olen omaa rahaa laittanut sijoituksiin. N. 97t vs n. 141t. Vaikka olen tehnyt roppakaupalla virheitä sijoitusuralla, niin näyttää siltä että olen saanut myös pari euroa säästettyä sukan varteen sijoittamisella. Ja kuka sano että tulen mokailemaan samalla lailla myös jatkossakin? Voihan se olla, että olen jopa jotain oppinut jo. Indeksisijoittamisella olisin varmaan rikkaampi, mutta en usko sijoittaneeni yhtään niin paljon indekseihin kuin suoriin osakkeisiin. Tästä harrastuksesta on kuitenkin tullut paljon antoisampaa kun lukea mielenkiintoisia artikkeleita yksittäisistä yhtiöistä SeekingAlphasta.

2011 aloittaessani sijoittamista aloin pian miettimään mielenkiintoista tavoitetta. Silloin se oli päästä eläkkeelle viisikymppisenä. Nyt minulla ei ole mitään erityistä tavoitetta sijoittamisella. Toki siinä voisi olla ideaa että olisi velaton asunto ja osinkotulot jotka kattavat elämisen sitten kun lapset muuttavat pois kotoa. Siihen on tosin vielä parikyt vuotta aikaa, joten ei hätiä mitiä.P.S. Jotta saisit tiedot blogini uusista päivityksistä, muista seurata minua sosiaalisen median eri kanavissa.

Osinkokuningas Twitter
Osinkokuningas Facebook
Osinkokuningas Shareville


Tämä kirjoitus saattaa sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti